Έναρξη απεργίας δίψας του Βασίλη Φατση

0
204

Συνέχεια βασανιστηρίων για τους φυλακισμένους.
Σε απεργία διψας ο Βασίλης Φατσης.
Αριστερά ή Δεξιά, το κράτος είναι Φασισμός.

Απο εχτές, 22/5 ο φυλακισμένος απεργός πείνας Βασίλης Φάτσης μεταφέρθηκε στο μεταγωγών.

Η διαδικασία αυτή συμβαίνει συνήθως σε όσους έχουν ξένη υπηκοότητα, εν προκειμένω αλβανική, προκειμένου να αποφυλακιστούν. Ωστόσο εκεί ενημερώθηκε ότι εκκρεμεί εις βάρος του μια καταδικαστική απόφαση έξι μηνών για απόδραση για την οποία είχε καταδικαστεί ερήμην. Το γεγονός αυτό έπρεπε να του έχει γνωστοποιηθεί από την πρώτη στιγμή που ο φάκελος του πήγε στα δικαστήρια του Πειραιά, για την εξέταση των όρων αποφυλάκισης.

Παρ’ όλα αυτά στα δικαστήρια Πειραιά ο φάκελος παρέμεινε επί δύο ολόκληρους μήνες χωρίς προφανώς ο οποιοσδήποτε εισαγγελέας να ασχοληθεί, ή ακομη χειρότερα πιθανόν αποκρύπτοντας την καταδικαστική απόφαση που ειχε είς βάρος του. Ειναι γνωστό οτι τα δικαστήρια Πειραιά καθυστερούν χαρακτηριστικά τις αποφυλακίσεις. Ετσι και στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Όμως ο φυλακισμένος Βασίλης Φάσης διεκδίκησε με απεργία πείνας τα προφανή, δηλαδη να εξεταστεί η αίτηση του και να πάψει η καθυστέρηση. Έτσι η φυλακή τον έδιωξε κακήν κακός στο μεταγωγών παρά το γεγονός ότι ο φάκελος του δεν είχε εξεταστεί καθώς αν είχε εξεταστεί, κανένας λόγος για μεταγωγή δεν θα υπήρχε.

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή βρίσκεται αποκομμένος στο μεταγωγών και σε απεργία δίψας.

Πρωτότυπη δημοσίευση 23/05/2019
via athens.indymedia.org