Αρχική » mpalothia - BLOG | Τελευταία νέα » Ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα: Ανακοίνωση 4η – Διαμαρτυρία στα προαύλια

Ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα: Ανακοίνωση 4η – Διαμαρτυρία στα προαύλια

ΦΥΛΑΚΕΣ- ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΑΥΛΙΑ

Ανακοίνωση 4η

Σήμερα 12 Νοεμβρίου, στα πλαίσια της κινητοποίησης ενάντια στις νέες φασιστικές διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα, ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΠΡΟΑΥΛΙΑ, πέρα από το προβλεπόμενο ωράριο για δύο ώρες.

Πριν μία βδομάδα, ο γενικός διευθυντής συντονισμού σωφρονιστικών καταστημάτων Δουλάμης Παύλος, στην συνάντηση του με την Επιτροπή Αγώνα, μας διαβεβαίωσε ότι τα αιτήματά μας (τα οποία χαρακτήρισε δίκαια) θα μεταφερθούν στο υπουργείο ώστε να μας δοθούν απαντήσεις.

Αντίθετα όμως το υπουργείο ακολούθησε το δόγμα του «αποφασίζουμε και διατάζουμε».
Έτσι, την Πέμπτη 9 Νοέμβρη ξεκίνησε η συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς καν τη συμμετοχή της επιτροπής δικηγόρων που έχει συσταθεί για να μας εκπροσωπεί.

Οι μυστικές επικερδείς συμφωνίες με ιδιωτικές εταιρείες (η Group 4 χρηματοδοτείται για τα ηλεκτρονικά βραχιολάκια), οι συναλλαγές και τα ανταλλάγματα με την δικαστική εξουσία (υπερεξουσίες των εισαγγελέων μέσα στην φυλακή), η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ των ΦΥΛΑΚΩΝ ΤΥΠΟΥ Γ’ (άρθρο 11 παράγραφος 4), η αναστολή της εκπαιδευτικής διαδικασίας των κρατουμένων που παίζονται πάνω στην πλάτη μας, καταργούν οποιαδήποτε προοπτική στους φυλακισμένους και λειτουργούν σαν μια διαρκής θανατική ποινή.

Αν μέχρι την Τετάρτη 15 Νοεμβρη δεν έχουμε καμία απάντηση απ΄ το υπουργείο δικαιοσύνης τότε θα δυναμώσουμε κι άλλο τη φωνή μας και η κινητοποίηση μας θα επεκταθεί και στις νυχτερινές ώρες .

Επιτροπή Αγώνα γυναικείων- αντρικών φυλακών Κορυδαλλού (πτέρυγες Α, Β, Γ, Δ και Α’ παράρτημα υπογείου καταστήματος)

Υ.Γ. Η κινητοποίηση με το ανοιχτό κράτημα προαυλίου έχει ήδη ξεκινήσει από το Σεπτέμβρη στις γυναικείες φυλακές.

Ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα

Δείτε επίσης

Αθήνα: Τουρνουά Ποδοσφαίρου στο Λόφο του Στρέφη με μουσική, φαγητό και ποτό

Για εμάς η εκκένωση και κατεδάφιση του κατειλημμένου γυμναστηρίου είναι μια ξεκάθαρη επίθεση σε εκείνους και εκείνες που δεν χωράνε στον κανιβαλιστικό κόσμο της εξουσίας, που προσπαθούν μέσω της αυτοοργάνωσης να αντιπροτάξουν έναν άλλον τρόπο ζωής και εναντιώνονται στο κράτος και το κεφάλαιο. Οι καταλήψεις είναι δομές αντίστασης, κάλυψης αναγκών και βάσεις ενός πολύμορφου α/α κινήματος και θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο, ότι θα διεκδικούμε τον ζωτικό χώρο με κάθε διαθέσιμο μέσο.

Αφήστε μια απάντηση