Ελευσίνα: Αυτοπαρουσιαστικό κείμενο ΑΝ.Ο.Μ.Ε.

Ως μαθήτ(ρι)ες του αντιφασιστικού– αντιεξουσιαστικού χώρου από την Ελευσίνα και τα πέριξ αποφασίσαμε να ιδρύσουμε αυτή την ομάδα με κύριο στόχο την αντιπληροφόρηση στα σχολεία.

Αίτιο και ταυτόχρονα κίνητρο για την συγκρότηση αυτής της ομάδας υπήρξε η άγνοια κ η αδιαφορία της σημερινής νεολαίας που θα μας αποσχολήσουν για τα επόμενα χρόνια. Ήδη από πολύ μικρή ηλικία δεχόμαστε την καταπίεση και γινόμαστε πιόνια με τη τήρηση ενός εκπαιδευτικού συστήματος που αποβλέπει στην ανάπτυξη μιας καπιταλιστικής κοινωνίας.

Βέβαια όλα ξεκινούν από τις δήθεν εθνικες γιορτες και παρελάσεις που στοχεύουν στην αφύπνιση του πατριωτισμού κάθε φορα που οι μαθήτ(ρι)ές υποτάσσονται για μια σημαία.(ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ,ΞΥΠΝΑΕΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ) Ωστόσο τα σχολεία δεν διαφέρουν και τόσο με τον στρατό και τις φυλακές. Η προκατάληψη και τα στερεότυπα που υποβάλλει η λαική παράδοση , η υποταγή , ο διαχωρισμός της ώρας σε συγκεκριμένα ωράρια ,τα κάγκελα και η μέθοδος της «σωφροσύνης» η οποία χρησιμοποιούν ,επιβράβευση των φρονίμων μαθητών και αντίστοιχα οι ποινές και οι αποβολές στους ‘’ανυπάκουους’’ μαθητές ,είναι αρκετά για να καταλάβουμε ότι ο απώτερος σκοπός αυτού του καθημερινού εγκλήματος που βιώνουμε είναι η δηλητηρίαση με δόσεις εθνόπρεζας για την συγκρότηση ενός “στρατού” ρομπότ.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εσκεμμένη κατεύθυνση των νέων προς την εξειδίκευση του εργατικού δυναμικού για την οργάνωση μιας καπιταλιστικής κοινωνίας

ΑΝ.Ο.Μ.Ε.

via athens.indymedia.org

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες