Ελευσίνα: Antifa Συναυλία – Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου

0
324

Antifa Συναυλία στην Ελευσίνα

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Μεθυσμένα Ξωτικά
Άλλος Κόσμος
Bellum Veritas
Toxic Rabbits
Kokkinia

προκειμένου να προλάβει κόσμος τα τελευταία λεωφορεία για αθήνα η συναυλία θα αρχίσει αυστηρα στην ώρα της.

Πρόσβαση με λεωφορεία:

-876 από σταθμό μετρό Αγία Μαρίνα (αποβίβαση στην στάση 1η Μουρίκη)
-845/871 από Πειραιά (αποβίβαση στην στάση 1η Μουρίκη)
-Υπεραστικό κτελ από πλατεία ασωμάτων Θησείο (κατέυθυνση Μέγαρα / Ερυθρές-αποβίβαση στην στάση ΟΤΕ)

Στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013 νεοναζί της Χρυσής Αυγής έχοντας λάβει εντολή άνωθεν, σχηματίζουν τάγμα εφόδου και επιτίθονται στον αντιφασίστα μουσικό Παύλο Φύσσα, κατά κόσμον γνωστό ως Killah P, στο Κερατσίνι. Ο Παύλος παρακολουθούσε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα με την παρέα του, όταν οι χρυσαυγίτες τους επιτέθηκαν και ο ναζιστής Γιώργος Ρουπακιάς τον μαχαίρωσε θανάσιμα στην καρδιά. Οι διαδηλώσεις που ακολουθούν στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε ολόκληρη την χώρα αντιμετωπίζουν την καταστολή του κράτους που δίνει ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι διαχειριστής του πολιτικού γίγνεσθαι και του κοινωνικού αναβρασμού είναι η κυβέρνηση και συνάμα η εξουσία. Το μήνυμα αυτό θα γίνει πιο ξεκάθαρο με την σύλληψη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής από την τότε κυβέρνηση Σαμαρά, με σκοπό να κατευνάσει την πόλωση που αρχίζει να δημιουργείται μέσα στην κοινωνία και όχι φυσικά να δώσει κάποιο τελειωτικό χτύπημα στους νεοναζί. Εξάλλου, ο ίδιος ο κρατικός μηχανισμός τους ανέθρεψε και τους ανέδειξε ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια με διάφορους τρόπους, όπως η κάλυψή τους σε έκνομες ενέργειες, είτε άμεσα με τις πλάτες της αστυνομίας στον δρόμο, είτε έμμεσα με υπόγειες χρηματοδοτήσεις, διάθεση πληροφοριών και η λίστα τελειωμό δεν έχει.

Η διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2015, και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, στο πλαίσιο της οποίας συνδικάζεται η απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αιγύπτιου αλιεργάτη Αμπουζίντ Εμπάρακ στις 12 Ιουνίου του 2012 καθώς και η δολοφονική επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ στις 12 Σεπτεμβρίου του 2012 στο Πέραμα. Παράλληλα, συνεξετάζονται πάνω από 60 υποθέσεις που αφορούν σε άλλα εγκλήματα των φασιστών. Ο ανθρωπότυπος των ναζιστών κατά την διάρκεια της δίκης φανερώνεται ξεκάθαρα, με τα αλληλοκαρφώματα, τον καταδοτισμό, την λιποψυχία και την ριψασπία να επικρατούν συνολικά στους άλλοτε ¨θαρραλέους¨ εθνικιστές. Μια ενδεχόμενη αθώωση των φασιστών ( αν και μοιάζει απίθανη ) πρέπει να επιφέρει (και θα επιφέρει) κοινωνικές αναταράξεις και θα επισημοποιήσει αυτή την άτυπη συνεργασία τους με το κράτος. Το χρέος όμως του κάθε αντιφασίστα είναι να μην αναπαύεται στις ορέξεις του δικαστικού συστήματος αλλά να πολεμάει καθημερινά τον φασισμό σε όλες τις εκφάνσεις του, διότι είναι γελασμένοι όσοι θεωρούν ότι ακόμα και σε ενδεχόμενη καταδίκη των ναζί θα έχει δοθεί τελειωτικό χτύπημα στο τέρας του φασισμού. Ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους, τις γειτονιές, τα σχολεία ,τους χώρους δουλειάς από τον κόσμο του αγώνα και όχι σε δικαστικές αίθουσες.

Τα τελευταία χρόνια στην Ελευσίνα αντιφασίστες και αντιφασίστριες διοργανώνουμε μια μεγάλη συναυλία κάθε Σεπτέμβριο στην κεντρική πλατεία της πόλης, η οποία μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα αποφασίσαμε να είναι αφιερωμένη σε εκείνον. Όχι θέλοντας να κάνουμε ένα μουσικό μνημόσυνο αλλά επιδιώκοντας να κρατήσουμε ζωντανή την μνήμη απέναντι στη λήθη και να χτυπήσουμε τις απολίτικες λογικές που θέλουν την μουσική και τους καλλιτέχνες αποστειρωμένους και μακριά από την κοινωνική πραγματικότητα. Η δεύτερη στοχοθεσία μας είναι η μουσική μας να βγει στους δρόμους, μέσα από αυτοοργανωμένες διαδικασίες μακριά από εξουσίες – ιεραρχίες και φωστήρες. Η αντικουλτούρα μας να συνεχίσει να έχει φωνή στις γειτονιές μας, και να μπορεί ο καθένας να έρθει σε επαφή μαζί της. Να γίνει ο δημόσιος χώρος πεδίο πολιτικής ζύμωσης και συναναστροφής αγωνιστών. Εκεί που η τέχνη του δρόμου δεν θα αφομιώνεται από κανένα φορέα εξουσίας. Εκεί που τα πάρκα, οι δρόμοι, και οι πλατείες ανήκουν σε αυτούς που αγωνίζονται ενάντια στο κράτος και τους φασίστες.

Όλα τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν σε αντιφασίστες και αντιφασίστριες οι οποίοι διώκονται επειδή έκαναν πράξη τα προτάγματα του μαχητικού αντιφασισμού.

Καλούμε όλες και όλους όσους μοιράζονται τις παραπάνω ανησυχίες και νιώθουν την ανάγκη οι φωνές του αντιφασισμού και αντιρατσισμού να ακουστούν δυνατά να έρθουν στις 14 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Ηρώων. Ελάτε να συζητήσουμε, να τραγουδήσουμε, να ενισχύσουμε τους διωκόμενους συντρόφους μας και το κυριότερο να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για τους δρόμους.

Antifa West Coast

facebook event

https://www.facebook.com/antifawescoast/videos/2783051561749825/