Ελευσίνα: Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Ειρηνοδικείο

0
546

Στον ταξικό πόλεμο που βρίσκεται μπροστά μας, οφείλεις να διαλέξεις στρατόπεδο. Η θα είσαι με τους ισχυρούς, τους πλούσιους, τους ρουφιάνους και τους προσκυνημένους, ή θα είσαι με τους φτωχούς, τους καταπιεσμένους και τον κόσμο του αγώνα, που αντιστέκεται στην εξαθλίωση και την υποταγή. Από τη μια πλευρά είναι τα αφεντικά, οι κυβερνήσεις, οι μπάτσοι, οι φασίστες, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, το κεφάλαιο δηλαδή. Και από την άλλη πλευρά, είναι ένας κόσμος με αξιοπρέπεια, με ιδανικά και αλληλεγγύη.

Εμείς λοιπόν, σε αυτόν τον ταξικό πόλεμο, έχουμε διαλέξει πλευρά και αγωνιζόμαστε ενάντια σε όλους σε αυτούς που δυναστεύουν με κάθε μέσο τις ζωές μας. Άλλη μια τέτοια πράξη αντίστασης, ήταν και η επίθεση μας στο Ειρηνοδικείο της Ελευσίνας. Τα ξημερώματα 30/5 επιτεθήκαμε με σφυριά, σπάζοντας την πρόσοψη του κτηρίου και ρίχνοντας μπογιές στο εσωτερικό του.

Αυτή η επίθεση είναι ακόμα μια ενέργεια, ενάντια στους πλειστηριασμούς και ενάντια σε αυτούς που απειλούν, να βγάλουν ανθρώπους από τα σπίτια τους, έτσι ώστε να μείνουν ευχαριστημένοι οι τραπεζίτες και οι σύγχρονοι μαυραγορίτες. Τα Ειρηνοδικεία έχουν κάνει τη “βρώμικη” δουλειά στο κομμάτι των πλειστηριασμών, καθώς στην αρχή γινόταν αποκλειστικά οι πλειστηριασμοί στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας. ‘

Έπειτα από τις αντιδράσεις και τις μαζικές κινητοποιήσεις του κόσμου, βρήκαν τρόπο να πραγματοποιούνται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί πατώντας ένα κουμπί σε διάφορα γραφεία ξεφτιλισμένων συμβολαιογράφων, αλλά πάντα σε συνεργασία με τα κατά τόπους Ειρηνοδικεία.

Δεν μας φαίνεται περίεργο ότι μια κρατική υπηρεσία είναι φτιαγμένη να διασφαλίζει τα κέρδη της αστικής τάξης – αυτό είναι άλλωστε το Κράτος και το Κεφάλαιο. Από τη πλευρά μας η λύση είναι μια, επίθεση με όλα τα μέσα σε κράτος, αφεντικά και σε όποιον συναινεί και βοηθάει με τον τρόπο του, να χαθεί έστω και μια λαϊκή κατοικία ενός φτωχού ανθρώπου.

Να κάνουμε να φοβηθούν τα τσιράκια που κλέβουν τα σπίτια των ανθρώπων για να εξασφαλίσουν τα κέρδη μεγαλοεταιριών και τραπεζιτών. Επίσης, θα θέλαμε να στείλουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας, στον Επαναστάτη Δ. Κουφοντίνα που βρίσκεται σε απεργία πείνας επειδή του στερήσανε εκδικητικά τις άδειες που δικαιούται.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ, ΤΑ Μ.Μ.Ε ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ 

ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ

via athens.indymedia.org