Εκδόθηκε στις 13/7 η απόφαση στο εφετείο του Επαναστατικού Αγώνα για την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο

0
1713

Λάβαμε 14/07/2021

Στις 13/7 εκδόθηκε η απόφαση στο εφετείο του Επαναστατικού Αγώνα που αφορά την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο για την απελευθέρωση του Ν. Μαζιώτη και άλλων κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού καθώς και 2 απαλλοτριώσεις τραπεζών.

Η Πόλα Ρούπα κατά συγχώνευση πήρε 29, 5 χρόνια ποινή (με τα 20 χρόνια να είναι η βάση για τα εκτιτέα). Καταδικάστηκε για διεύθυνση ”τρομοκρατικής” οργάνωσης από το 2014 έως τη σύλληψή της στις 5/1/2017 με βάση τον 187Α. Με τον 187Α επίσης καταδικάστηκε για κατοχή και χρήση εκρηκτικών, όπλων και πυρομαχικών, για 2 ληστείες, για πλαστογραφία κατά συρροή, για κλοπή αυτοκινήτων, για αρπαγή/ομηρία του πιλότου. Ένοχη επίσης με τον 178 παρ.1 του κώδικα αεροπορικών συγκοινωνιών και αεροπλοΐας για την κατάληψη αεροσκάφους με χρήση βίας και για διατάραξη ασφάλειας αεροπλοΐας. Κρίθηκε αθώα για εμπρησμό 1 αυτοκινήτου διαφυγής όπως επίσης αθώα για την άρνηση σήμανσης. Συνολικά η ποινή προ της συγχώνευσης ξεπερνά τα 67 έτη.

Ο Νίκος Μαζιώτης ένοχος για απλή συνέργεια σε απόπειρα αρπαγής και κατάληψης αεροσκάφους (με τις επιβαρυντικές του 187Α διατάξεις καθώς και του κώδικα αεροπλοΐας). Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι κατά συγχώνευση, 6 έτη κάθειρξη.

Η Κων/να Αθανασοπούλου αθώα για την κλοπή αυτοκινήτων όπως επίσης αθώα και για την άρνηση σήμανσης. Καταδικάστηκε σε ποινή 9,5 ετών (ενώ επικαλέστηκε συνδυαστικά το ελαφρυντικό της νεαρής ηλικίας και του πρότερου σύννομου βίου).

Ο Γ. Χαραλαμπίδης καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 11 έτη.

Καταδικάστηκαν με την κατηγορία της ένταξης σε ”τρομοκρατική” οργάνωση, συμμετοχή σε 1 ληστεία τράπεζας (Εθνική στη Μαλεσίνα) καθώς και κατοχή και χρήση όπλων και εκρηκτικών. Ενώ ο Χαραλαμπίδης κρίθηκε ένοχος επίσης για πλαστογραφία και κλοπή αυτοκινήτων.

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΜΑΖΙΩΤΗ ΠΟΥ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ. ΔΥΝΑΜΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

Αλληλέγγυες/οι στον Επαναστατικό Αγώνα