ΕΚΧ Βοτανικός Κήπος: Στο πρόσωπο του Θεοφίλου και της Ηριάνας ποινικοποιούνται οι προσωπικές σχέσεις και τα πολιτικά φρονήματα

0
185

Στο πρόσωπο του Θεοφίλου και της Ηριάνας ποινικοποιούνται οι προσωπικές σχέσεις και τα πολιτικά φρονήματα

Την Δευτέρα 15/5/17, οπότε συνεχιζότανε η δίκη του σε δεύτερο βαθμό, η εισαγγελία (Άννα Καλούπα) πρότεινε την ολική καταδίκη του, κρίνοντας τον ένοχο ακόμα και για κατηγορίες για τις οποίες αρχικά είχε απαλλαχθεί από το Τριμελές Εφετείο (ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατασκευή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών και διακεκριμένη κατοχή όπλων). Να επαναλάβουμε εδώ ότι το δικαστήριο κατέληξε στην καταδίκη του χωρίς να υπάρξει ούτε μία αυτόπτης μαρτυρία που να τον συνδέει με τη ληστεία ή τον φόνο του ταξιτζή.

Με τους μάρτυρες να μην αναγνωρίζουν τον Θεοφίλου, το μόνο στοιχείο που ως τώρα τον κρατά στη φυλακή είναι η εύρεση DNA σε καπέλο που υποτίθεται πως έπεσε απ’ τον δράστη την ώρα της ληστείας. Το DNA όμως όπως γνωρίζουμε δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ισχυρό ενοχοποιητικό στοιχείο που αρκεί για να καταδικάσει κάποιον σε ισόβια κάθειρξη. Αντίθετα, η όλο και συχνότερη και ανεξέλεγκτη χρήση γενετικού υλικού από πλευράς των αρχών ως αποδεικτικό στοιχείο αποτελεί αναξιόπιστη μέθοδο πιστοποίησης αποτελεσμάτων, λόγω του ότι η συγκεκριμένη μέθοδος (STR) αποτελεί μόνο μέθοδο αποκλεισμού υπόπτων και όχι ταυτοποίησης τους.

Δεν είναι όμως η μόνη φορά που βλέπουμε ένα «σενάριο» της αντιτρομοκρατικής να οδηγεί κάποιον άδικα στη φυλακή. Άτομα που δεν είχαν εις βάρος τους οτιδήποτε, καμία μαρτυρία, μόνο προσωπικές σχέσεις με άτομα που θεωρούσε «ύποπτα» η αντιτρομοκρατική και την υποψία συμμετοχής στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Η περίπτωση της Ηριάννας, υποψήφιας διδάκτορος της Φιλοσοφικής, τον Μάρτιο του 2011 είναι άλλο ένα ακραίο παράδειγμα δικαστικής αυθαιρεσίας. Η ίδια διανυκτέρευε στο σπίτι τού συμφοιτητή της Κωνσταντίνου, ο οποίος διατηρούσε φιλική σχέση με κάποια άτομα που τότε ήταν ύποπτοι για συμμετοχή στην οργάνωση ΣΠΦ. Αυτό αποδείχτηκε αρκετό για να κάνει έφοδο το βράδυ εκείνο στο σπίτι η Αντιτρομοκρατική, να προσάγει τον Κωνσταντίνο και να ζητήσει να δώσει δείγμα DNA η Ηριάννα.

Ο Κωνσταντίνος παραπέμπεται ως μέλος της ΣΠΦ χωρίς απολύτως κανένα στοιχείο πέρα από τη φιλική του σχέση με δύο μέλη των Πυρήνων, αλλά με πρόταση του εισαγγελέα (Σωτήρη Μπάγια) και με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αθωώνεται. Δύο χρόνια αργότερα, τον Ιανουάριο του 2013, η Ηριάννα συλλαμβάνεται, διότι έτσι ξαφνικά προέκυψε ταυτοποίηση του δικού της DNA σε έναν γεμιστήρα εκτός όπλου από τα ευρήματα της Πολυτεχνειούπολης. (τον Νοέμβριο του 2011, στην Πολυτεχνειούπολη, ένας αγνώστων στοιχείων άντρας είδε από την ταράτσα στις 4 μ.μ. κάποιον να βγαίνει από ένα βαν και να κρύβει ένα κουτί με όπλα τα οποία συνδέθηκαν με τους ΣΠΦ). Από έρευνα που γίνεται στο σπίτι της, στο αυτοκίνητο, δεν βρίσκεται το παραμικρό στοιχείο.

Το δικαστήριο δεν πείθεται ούτε από τη μη ύπαρξη μαρτύρων, ούτε από την κατάθεση της Ηριάννας και των μαρτύρων υπεράσπισης ούτε από την μη βαρύνουσα σημασία του DNA ως αποδεικτικού στοιχείου και αποφασίζει την 1/6 2017 να καταδικάσει την Ηριάννα σε δεκατρία χρόνια χωρίς ελαφρυντικά. Βλέπουμε ξεκάθαρα πως είμαστε μπροστά σε σκευωρίες κατασκευασμένες για να παίξουν το παιχνίδι της αντιτρομοκρατικής και να προσποιηθεί αυτή επιτυχίες.

Ένα αφήγημα κατασκευασμένων στοιχείων και αλόγιστης χρήσης δειγμάτων DNA, μια πολιτική της στοχοποίησης βάσει πολιτικών συσχετισμών Άμεση αθώωση των Τα Θεοφίλου και της Ηριάννας

– Κανένας όμηρος στα χέρια του κράτους

ΕΚΧ ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣΗ

(πανό στην Πλατεία Πετρούπολης και πλ Αγ Αναργύρων)