Διήμερο για την υπεράσπιση των τόπων μας από την επέλαση της ανάπτυξης

Παρασκευή 3 Ιουλίου, στις 19.30: Δημόσια εκδήλωση-συζήτηση Σάββατο 4 Ιουλίου, στις 11.00: Μικροφωνική παρέμβαση

Λάβαμε 03/07/2020

Στηρίζουμε το διήμερο για την υπεράσπιση των τόπων μας από την επέλαση της ανάπτυξης

Παρασκευή 3 Ιουλίου, στις 7.30 μμ: Δημόσια εκδήλωση-συζήτηση που θα διεξαχθεί στην πλατεία Σουρμένων επί της Λεωφόρου Ιασωνίδου στο Ελληνικό με θέματα: Τα δυστοπικά σχέδια για το χώρο του πρώην αεροδρομίου | Τοπικές κινήσεις αντίστασης και υπεράσπισης της φύσης και του δημόσιου χώρου | Η επέλαση της «πράσινης ανάπτυξης».

Σάββατο 4 Ιουλίου, στις 11.00 πμ, έξοδος στάση μετρό Αργυρούπολη: Μικροφωνική παρέμβαση στις γειτονιές της Αργυρούπολης και του Ελληνικού και πορεία με αφορμή την έναρξη των έργων στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Η αφίσα της Συνέλευσης για την υπεράσπιση των δημόσιων χώρων και του Ελληνικού:

Διήμερο για την υπεράσπιση των τόπων μας από την επέλαση της ανάπτυξηςΔιήμερο για την υπεράσπιση των τόπων μας από την επέλαση της ανάπτυξης

Περισσότερα: Πρωτοβουλία για την υπεράσπιση του Ελληνικού και τους δημόσιους χώρους

_________

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ (…ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΕΡΑΤΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ)

ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΩΜΕΝΟΣ ΜΕ «ΔΟΥΛΙΤΣΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ»

Ο χώρος του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού αποτελεί ένα σημαντικό φιλέτο για το οποίο το ελληνικό κράτος παρουσίασε ως μοναδική επιλογή το ξεπούλημα, ώστε να κάνει το χατίρι των επενδυτών, να παρουσιάσει έργο βιτρίνας (Μονακό της Ελλάδας) και ουσιαστικά να ξεφορτωθεί την ευθύνη για μια κοινωνικά χρήσιμη αξιοποίηση του.

Τα προηγούμενα χρόνια, με πρόφαση την οικονομική κρίση, οι κυβερνήσεις και οι τοπικές δημοτικές αρχές πέταξαν στα σκουπίδια τα σχέδια για δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου ως «ασύμφορα» και έστρωσαν το έδαφος για να επικρατήσει η άποψη ότι το αεροδρόμιο είτε θα ρημάζει, είτε θα (ξε)-πουληθεί για ψίχουλα και θα πούμε και ευχαριστώ. Στο καπιταλιστικό οικονομικό σύστημα, οι μπίζνες με τα καζίνο, οι μαρίνες, οι πολυτελείς κατοικίες και «οι καλές μέρες» που υπόσχονται τέτοιες επενδύσεις είναι για λίγους.

Για εμάς τους περισσότερους, που δεν έχουμε κανένα συμφέρον από αυτά τα φαραωνικά έργα, σχεδιάζουν την ολοένα και μεγαλύτερη υποτίμησή μας, με δουλίτσες με ξεφτιλισμένα μεροκάματα και ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα, αλλά και το συνεχή φόβο της ανεργίας, με ασύμφορα ενοίκια, με μετανάστευση και με την καταστολή κάθε διαμαρτυρίας.

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ & ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Πρωτοβουλία εργαζομένων/ανέργων στα νότια

https://prwterganenotia.wordpress.com

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες