Αρχική » Antifa » Διεθνιστική συγκέντρωση και Αντιφασιστική πορεία για τα Ίμια 03/02

Διεθνιστική συγκέντρωση και Αντιφασιστική πορεία για τα Ίμια 03/02

Το Σάββατο 03/02, το Αντιφασιστικό Κίνημα έδειξε για δεύτερη φορά (μετά την 27/01) πως η επέτειος από τα επεισόδια των Ιμίων δεν ανήκει επουδενί στους πατριδοκάπηλους ναζιστές της Χ.Α., αλλά αποκτάει ακόμα πιο δυναμικά το πρόταγμα του Διεθνισμού και της συναδέλφωσης των λαών Ελλάδας-Τουρκίας. Πέραν της Διεθνιστικής συγκέντρωσης στην πλ. Ρηγίλλης, πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη Αντιφασιστική πορεία με συμμετοχή 2000 αγωνιστών με πολλά συγκροτημένα μπλοκ με κατεύθυνση τα κεντρικά γραφεία της Χ.Α.

Η διαδήλωση μηδενικής ανοχής προς τους ναζί έδρασε αποθαρρυντικά και απέτρεψε την επιθυμία των χρυσαυγιτών για ανασυγκρότηση στο δρόμο και πορεία προς το κέντρο της πόλης. Αντιθέτως, το μόνο που κατάφερε η Χ.Α. ήταν μια μίζερη συνάθροιση του στενού κομματικού δυναμικού της με μόλις 300 συγκεντρωμένους έξω από τα γραφεία τους. Αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την οργανωτική τους μειονεξία και την κοινωνική απονομιμοποίηση που εισπράττουν πλέον στην μεγαλύτερη φιέστα που δύνανται να οργανώσουν κάθε χρόνο. Είναι ξεκάθαρο πως οι ναζιστικές λαμπαδηδρομίες έχουν παρέλθει και ο δημόσιος χώρος δεν μπορεί να φιλοξενήσει τους φορείς του κοινωνικού κανιβαλισμού παρά μόνον με την παρουσία αστυνομίας και την ανοχή από μεριάς κράτους.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αποτελεί μια μόνιμη κατάσταση πάνω στην οποία θα εφησυχαστούμε. Ο φασισμός και ο εθνικισμός καιροφυλλακτεί και δοκιμάζει τα κενά του ταξικού κινήματος. Η μάχη απέναντι στην Χ.Α. απαιτεί να συνεχιστεί ασταμάτητα από μεριάς μας αποστερώντας της κάθε ζωτικό χώρο και παράλληλα να χτίζουμε ένα δυνατό Διεθνιστικό Εργατικό Κίνημα.

Ως προς την διαδήλωση, συμμετείχαμε συγκροτημένα με πανό οι: ΟΡ.Μ.Α., Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά, Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό, Κ.Α.Ρ., Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ, φεμινιστική κίνηση ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ, Κ.Ε.Δ., Ε.Ε.Κ., ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., ΛΑ.Ε.
Σημειώνουμε πως στην Αντιφασιστική διαδήλωση είχε καλέσει δύο μέρες πριν και η ΑΔΕΔΥ.

Δείτε επίσης

Αθήνα: Τουρνουά Ποδοσφαίρου στο Λόφο του Στρέφη με μουσική, φαγητό και ποτό

Για εμάς η εκκένωση και κατεδάφιση του κατειλημμένου γυμναστηρίου είναι μια ξεκάθαρη επίθεση σε εκείνους και εκείνες που δεν χωράνε στον κανιβαλιστικό κόσμο της εξουσίας, που προσπαθούν μέσω της αυτοοργάνωσης να αντιπροτάξουν έναν άλλον τρόπο ζωής και εναντιώνονται στο κράτος και το κεφάλαιο. Οι καταλήψεις είναι δομές αντίστασης, κάλυψης αναγκών και βάσεις ενός πολύμορφου α/α κινήματος και θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο, ότι θα διεκδικούμε τον ζωτικό χώρο με κάθε διαθέσιμο μέσο.

Αφήστε μια απάντηση