Διεθνές κάλεσμα αλληλεγγύης με την απεργία των φυλακών στις ΗΠΑ

Στις 21 Αυγούστου οι φυλακισμένοι και φυλακισμένες στις ΗΠΑ θα απεργήσουν καλώντας την προσοχή μας όχι μόνο στις αποτρόπαιες και απάνθρωπες συνθήκες των φυλακών αλλά και στη δουλεία εκατομμυρίων μέσα στις Αμερικάνικες φυλακές. Μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο, η δουλεία παρέμεινε θεσμοποιημένη στην Αμερικάνικη κοινωνία μέσα από τη 13η τροπολογία του συντάγματος, σύμφωνα με την οποία η δουλεία παραμένει ως τιμωρία για αδικήματα. Στην Αμερική, η ποινικοποίηση την μαύρων παρακινείται από την αστυνομία που συχνά στοχοποιεί με δολοφονίες τη μαύρη κοινότητα και από τους δικαστές που καταδικάζουν μαύρους σε δρακόντειες ποινές, εξασφαλίζοντας τη σκλαβιά τους στις σύγχρονες φυτείες.

Αντιμέτωποι με μια πραγματικότητα που τους στερεί όποιο και ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας, oι φυλακισμένοι και φυλακισμένες των ΗΠΑ καλούν την προσοχή μας στην “έλλειψη αξιοπρέπειας της ανθρώπινης ζωής όπως αντικατοπτρίζεται στην ποινική ιδεολογία” αποφασίζοντας να προχωρήσουν σε απεργία από τις 21 Αυγούστου μέχρι τις 9 Σεπτέμβρη.

Αυτές οι ημερομηνίες, που αποφασίστηκαν από τους οργανωτές και οργανώτριες μέσα στις φυλακές, σηματοδοτούν τη συνέχεια της κληρονομιάς του Nat Turner που ξεκίνησε την εξέγερσή του στις 21 Αυγούστου 1831 και της εξέγερσης στη φυλακή Attica που ξεκίνησε στις 9 Σεπτέμβρη, 1971. Ο Nat Turner, που γεννήθηκε σκλάβος, έλαβε μέρος σε μεγάλη εξέγερση που απελευθέρωσε σκλάβους από φυτείες και εκτέλεσε δουλέμπορους. Η εξέγερση της φυλακής Attica, που είναι ορόσημο της αντίστασης στις φυλακές στις ΗΠΑ, έλαβε χώρα μετά από τη δολοφονία του μαύρου επαναστάτη George Jackson κατά τη διάρκεια προσπάθειας απόπειρας απόδρασης του από τη φυλακή. Όπως ο Nat Turner και οι επαναστάτες της Attica, οι απεργοί των φυλακών σήμερα μάχονται για την απελευθέρωση των μαύρων και την κατάργηση της δουλείας.

Οι επαναστάτες και επαναστάτριες σε ολόκληρο τον κόσμο θα πρέπει να έχουν επίγνωση του αγώνα ενάντια στη δουλεία στις Αμερικάνικες φυλακές. Η προεδρία του Trump ένα από τα πιο βάρβαρα καθεστώτα στον κόσμο σήμερα, συνεχίζοντας μια μακρά κληρονομιά ρατσισμού, εκμετάλλευσης και γενοκτονίας ριζωμένη στο Αμερικάνικο κράτος. Στην εποχή του Trump, οι φυλακισμένοι και φυλακισμένες που αγωνίζονται για την αξιοπρέπειά τους προσφέρουν μια από τις πιο εμπνευσμένες αντιστάσεις ενάντια στις απάνθρωπες πολιτικές του Αμερικάνικου δικαστικού συστήματος.

Καλούμε τους συντρόφους και συντρόφισσες σε ολόκληρο τον κόσμο να λάβουν μέρος σε δράσεις αλληλεγγύης με την απεργία των φυλακισμένων στις ΗΠΑ. Το Αμερικάνικο κράτος και οι επιχειρήσεις που επωφελούνται από τη σύγχρονη δουλεία μέσα στις φυλακές θα πρέπει να καταστούν υπεύθυνοι για τις θηριωδίες τους από τους αλληλέγγυους συντρόφους και συντρόφισσες. Καλούμε σε μαχητικές δράσεις σε αλληλεγγύης που θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης και αλληλεγγύης στους επαναστάτες μέσα στα τείχη των φυλακών.

Φωτιά στις φυλακές!

Στηρίζουμε την απεργία των φυλακών!

Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη!

via revolutionaryabolition.org

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες