Δεν έχουμε κοινά συμφέροντα με τα αφεντικά

(αφίσα που κολλιέται στις νότιες γειτονιές)

Λάβαμε 11/02/2020

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
(ούτε τα μεγάλα, ούτε τα μικρά)

Δουλεύουμε με ένσημα μισά, μισθό που δεν φτάνει ούτε για τα βασικά, υπό άθλιες συνθήκες, εντατικοποίηση, ωράρια λάστιχο, με τον μόνιμο κίνδυνο της ανεργίας και των «εργατικών ατυχημάτων». Οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες εδραιώνονται με την ολοένα και πιο αντεργατική νομοθεσία. Στις διεκδικήσεις μας η απάντηση είναι απειλές και απαξίωση και στον σεξισμό αφεντικών και πελατών πρέπει να σωπαίνουμε. Και από πάνω μας ζητάνε να βάλουμε πλάτη για τα δικά τους κέρδή.

Η ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ
Ενάντια στη λογική του «ο καθένας μόνος του»
Να συναντηθούμε, να συζητήσουμε, να οργανωθούμε σε χώρους δουλειάς και γειτονιές μέσα από σωματεία βάσης-εργατικές συλλογικότητες-τοπικές συνελεύσεις

Ενάντια στη λογική του «τίποτα δεν αλλάζει»
Να αγωνιστούμε συλλογικά και αδιαμεσολάβητα για τα συμφέροντα της τάξης μας

Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων/ Ανέργων στα Νότια αποτελείται από εργαζομένους/ες και άνεργους/ες που ζουν ή/και εργάζονται στις νότιες περιοχές της Αθήνας. Ασχολείται με εργατικά ζητήματα και αγώνες τόσο σε τοπικό επίπεδο αλλά και σε ευρύτερο, από κοινού με άλλες εργατικές συλλογικότητες και σωματεία. Είναι ανοιχτή σε όποια και όποιον αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα με ανάλογο τρόπο. Αυτό το διάστημα η Πρωτοβουλία ανοίγει στις γειτονιές μας το ζήτημα της διακλαδικής και οργανωμένης από τα κάτω απεργίας που διοργανώνουν διάφορα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία στις 19/3/2020. Η επόμενη της ανοιχτή συνέλευση είναι την Τετάρτη 19/2 στις 19:30 στο Υπόστεγο – Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αργυρούπολης.

Πρωτοβουλία εργαζομένων/ανέργων στα νότια
prwterganenotia.wordpress.com | prwterganenotia@espiv.net

Πρωτοβουλία εργαζομένων/ανέργων στα νότια
prwterganenotia.wordpress.comprwterganenotia@espiv.net

Δεν έχουμε κοινά συμφέροντα με τα αφεντικά

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες