Χιλή: Ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση στο κτίριο διοίκησης του αυτοκινητόδρομου Vespucio Sur από τη FAI-IRF

1
218

«Ο σιωπηλός, ενστικτώδης συντονισμός της αλληλεγγύης δε προκαλεί μόνο μια μεγάλη ενόχληση της καθημερινότητας σε διάφορα σημεία του κόσμου, αλλά δυναμώνει επίσης τους δεσμούς μας, κάνοντας ξεκάθαρο πως δεν υπάρχουν σύνορα και πως δε χρειαζόμαστε αρχηγούς ή κάθετες δομές έτσι ώστε να επιτεθούμε στα διάφορα κάγκελα του ίδιου κλουβιού.» (Λόγια από συντρόφους στην Βραζιλία σε μια ανάληψη ευθύνης για μια εμπρηστική επίθεση αλληλεγγύης στη Monica Caballero και τον Fransisco Solar)

Τις πρώτες ώρες της 12ης Μαρτίου πυροδοτήσαμε μια βόμβα κρότου έξω από το κτίριο διοίκησης του αυτοκινητόδρομο ‘Vespucio Sur’ στη πόλη του Σαντιάγο. Αποφασίσαμε να κάνουμε το στόχο μας ξεκάθαρο και να δράσουμε τις ώρες που η περιοχή δεν θα είχε κανέναν περαστικό, γιατί δε θέλουμε να βλάψουμε ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τους στόχους της επίθεσης μας.

Δεν θεωρούμε ότι ο αγώνας ενάντια στον πολιτισμό διαφέρει από τον αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας. Αναγνωρίζουμε τις εταιρίες διοίκησης των αυτοκινητόδρομων ως σημαντικές αρτηρίες οι οποίες δίνουν ζωή στο δίκτυο της εξουσίας, διευκολύνοντας την πρόοδο του πολιτισμού και πλουτίζοντας τους εαυτούς τους μέσο της θέσης του αστισμού ο οποίος είναι δουλοπρεπής στα συμφέροντα της εξουσίας.

Τόσο η σύγχρονη όσο και η παρελθοντική ιστορία μας δείχνουν ότι το μικρόβιο της εξουσίας αναπτύσσεται σε κοινωνίες οι οποίες υπήρχαν πριν από το πολιτισμό και εκδηλώθηκε και σε ομάδες που παρέμειναν εκτός ή κατά του πολιτισμού.

Γι’ αυτό το λόγο ο αγώνας μας είναι ουσιαστικά ΑΝΤΙ-ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ.

Γι΄ αυτό το λόγο νιώθουμε πως είναι σημαντικό να αποστασιοποιηθούμε από αυτούς που αυτοπροσδιορίζονται ως «οικο-εξτρεμιστική τάση» η οποία έχει υπερασπιστεί μια επίθεση χωρίς διακρίσεις(μεταξύ στόχου και πολιτών) κάτι που είναι το αντίθετο της ιδέας του να είναι κάποιος «ενάντια σε κάθε εξουσία» και αποδοκιμάζει το παγκόσμιο κάλεσμα αλληλεγγύης με τους φυλακισμένους συντρόφους που έχουν σχέση τόσο με λόγο αλλά και πράξεις με την εξεγερτική αναρχία.

Τέτοιες ιδέες δεν είναι ούτε «εξέλιξη» ούτε «πιο ριζοσπαστικές», αλλά είναι ουσιαστικά ακριβώς το αντίθετο. Δεν ενδιαφερόμαστε να εμπλακούμε με εικονικές πολεμικές μαζί τους, προτιμούμε τον διάλογο με τους συντρόφους μας μέσω δράσεων.

Οι σύντροφοι μας είναι αυτοί που τοποθετούν τους εαυτούς τους, μέσα από τον τρόπο ζωής τους και μέσα από τις πράξεις τους, σαν εχθρούς οποιασδήποτε μορφής κυριαρχίας και δείχνουν στην πράξη την αλληλεγγύη τους στους συντρόφους που παραμένουν αξιοπρεπείς και μαχητικοί ακόμα και όταν είναι έγκλειστοι στα κελιά της εξουσίας. Σύντροφοι όπως η Monica Caballero και ο Fransisco Solar, που εξυψώνουν τις εξεγερτικές μας διαθέσεις , με την γαλήνια και προκλητική τους συμπεριφορά μπροστά στο Ισπανικό δικαστήριο.

Η διεθνής αλληλεγγύη δεν θα σταματήσει όταν αυτή η δίκη τελειώσει. Σύντροφοι όπως ο Javier Recabarren, ένας νεαρός εξεγερμένος αναρχικός που σκοτώθηκε αφού τον χτύπησε λεωφορείο τον Μάρτιο του 2015. Σύντροφοι όπως οι Sole και Baleno που βρέθηκαν νεκροί μέσα στα κελιά του Ιταλικού κράτους στις 28 Μαρτίου του 1998. Σύντροφοι όπως ο Johny Cariqueo, ένας νεαρός αναρχικός που υπέκυψε στα τραύματα από τα χτυπήματα των αστυνομικών που τον συνέλαβαν μετά την διαδήλωση για την ημέρα των νεαρών μαχητών, στις 29 Μαρτίου του 2008 στη συνοικία της Pudahel. Σύντροφοι όπως ο Joaquin Garcia, o οποίος στις 9 Μαρτίου τραυμάτισε τον Alvaro Corvalan, πρώην αξιωματικός επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της δικτατορίας, με μία μπουνιά στο πρόσωπο μέσα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας. Σύντροφοι όπως οι ανεπίδεκτοι αλλοιώσεως αναρχικοί της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς που τώρα αντιμετωπίζουν άλλη μια δίκη για την απόπειρα απόδρασης τους από την φυλακή.

Μαζί με τους συντρόφους μας θα συνεχίσουμε να δυναμώνουμε τις πράξεις μας και να οξύνουμε τις ιδέες μας.

Ακολουθώντας τα βήματα του Severino, του Λάμπρου Φούντα και του Mauricio Morales…

για να πολλαπλασιαστούν οι αναρχικοί/αντιεξουσιαστικοί πυρήνες της πολύπλευρης δράσης.

Εναντίον όλων των ηγετών

Ενάντια στον πολιτισμό και σε κάθε μορφή εξουσίας

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ!

Πυρήνας ατομικιστών και αναρχομηδενιστών για την αντιεξουσιαστική εξέγερση Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία/ Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (FAI/IRF)

Mεταφραστικό εγχειρημα ραδιοφραγματων

Στα αγγλικά