Χανιά: Σπάμε την σιωπή – Ημέρα δράσης για Πρόσφυγες & Μετανάστες

0
2262

Λάβαμε 28/01/2021

ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ: 30/01, Ημέρα δράσης για Πρόσφυγες & Μετανάστες

Συγκέντρωση – 11πμ – Πλατεία Αγοράς

Ενώ τα κανάλια προβάλλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε στημένες συνεντεύξεις να πανηγυρίζει πλάι στις δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη για “μείωση των μεταναστευτικών ροών κατά 80%, εφαρμόζοντας μια συνολική πολιτική με απτά αποτελέσματα”, αποκρύπτουν το πραγματικό περιεχόμενο αυτής της πολιτικής:

  • Τους βασανισμούς και τις βίαιες επαναπροωθήσεις με κάθε μέσο από τις αρχές
  • Τις δολοφονίες από ένστολους στα σύνορα
  • Τις αιφνίδιες εκκενώσεις-μετακινήσεις από καταλήψεις στέγης σε πλατείες σε ασφυκτικά στρατόπεδα
  • Το στοίβαγμα σε δομές οι οποίες την μία βουλιάζουν την άλλη φλέγονται
  • Την καταστολή ειρηνικών διαδηλώσεων με χημικά ακόμα και πάνω σε μωρά
  • Τον διπλό εγκλεισμό σε άθλιες συνθήκες υγιεινής εν μέσω πανδημίας
  • Τις διακρίσεις και την αναστολή παροχής ασύλου σε κρίσιμες συγκυρίες
  • Τον αποκλεισμό από κάθε δομή υγείας, στήριξης, εκπαίδευσης και δημιουργίας
  • Την πολιτική εκμετάλλευση ακόμα και ναυαγίων με νεκρούς
  • Και πολλά άλλα.

Τα “απτά αποτελέσματα” της κυβερνητικής πολιτικής προέρχονται από την δημιουργία δύο τειχών: Το πρώτο απωθεί με κάθε μέσο και κόστος τα σώματα των προσφύγων και μεταναστών. Το δεύτερο τα εγκλωβίζει και εξασφαλίζει ότι θα διαμένουν σε κολαστήρια.
Παράλληλα, ο ρατσιστικός λόγος τα μετατρέπει σε καύσιμο για ιδεολογικές μηχανές οι οποίες καλλιεργούν εθνικισμό και μίσος για το διαφορετικό.

Στο πλαίσιο της ανοιχτής ημέρας δράσης που διοργανώνουμε με την κατάληψη Ρόζα Νέρα, καλούμε σε συγκέντρωση αυτό το Σάββατο, στις 11πμ, στην πλ. Αγοράς.

Σπάμε τη σιωπή που επιβάλλουν με τον θόρυβό τους. Σπάμε τους ρατσιστικούς και ταξικούς διαχωρισμούς που ταυτίζουν τον ‘ξένο’ με τον ‘τουρίστα’.
Στον κόσμο τους είμαστε όλοι/ες ξένοι.

Αγωνιζόμαστε μαζί με πρόσφυγες και μετανάστες,

Για ελεύθερη μετακίνηση, ισότιμη μεταχείριση, αξιοπρεπή ζωή.

Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών


Πληροφορίες για την ημέρα δράσης:

ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ Σάββατο, 30.1.2021

ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ: Εγκλεισμούς, στρατιωτική διαχείριση, ρατσιστικές πολιτικές εξώσεις, απελάσεις, ναυάγια

ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, 11 π.μ. στην πλ. Αγοράς

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, 20.00 μ.μ.

κατάληψη Ρόζα Νέρα | κοινωνικό στέκι-στέκι μεταναστών

Διαδικτυακή Εκδήλωση, facebook event
https://www.facebook.com/events/2638798346418582

O σύνδεσμος της διαδικτυακής εκδήλωσης: https://us02web.zoom.us/j/83105535150

Θέμα θα είναι η ορατότητα και η αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες ενάντια στη στρατιωτική διαχείριση, τις ρατσιστικές πολιτικές και το σύνολο των απάνθρωπων πρακτικών στις οποίες υπόκεινται.

Εισηγήσεις:

– Parwana Amiri, προσφύγισσα στην Ριτσώνα
– Ιάσωνας Αποστολόπουλος, Διασώστης
– Solidarity with Migrants, Aνοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης σε μετανάστ(ρι)ες, Αθήνα
– Stop War on Migrants, Ανοιχτή Συνέλευση, Θεσσαλονίκη
– Κατάληψη Ρόζα Νέρα
– Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών

Η εκδήλωση θα γίνει στην πλατφόρμα Zoom και θα μεταδοθεί σε facebook live.

Παραθέτουμε το αρχικό κάλεσμα:

Οι συνελεύσεις της Κατάληψης Rosa Nera και του Κοινωνικού Στεκιού – Στεκιού Μεταναστών Χανίων απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα για τις 30 Γενάρη ως μέρα δράσεων, διαμαρτυρίας και ορατότητας για τον πόλεμο ενάντια στην προσφυγιά και την ανθρώπινη μετακίνηση.

Ο στόχος του καλέσματος είναι μέσα από μικρές δράσεις και ανάλογα με τις δυνατότητες της κάθε συλλογικότητας, να αναδείξουμε ως κεντρικό θέμα την αναζήτηση απαντήσεων ενάντια στη στρατιωτική διαχείριση της προσφυγιάς και της μετανάστευσης σε μια περίοδο σχετικής αποσιώπησης, απώθησης των ευθυνών για μια σειρά από ταξικά και απάνθρωπα εγκλήματα: βίαιες επαναπροωθήσεις, παραβιάσεις του ασύλου μέσα από τις πρόσφατες διακρατικές συμφωνίες, εξώσεις από την προσφυγική στέγη, αποκλεισμός των προσφυγόπουλων από τα σχολεια, ποινικοποίηση της αλληλεγγύης και της διάσωσης, ναυάγια, θλιβερές συνθήκες διαβίωσης στα στρατόπεδα εγκλεισμού, όξυνση του μιλιταρισμού παράλληλα με την υποτίμηση της μεταναστευτικής ζωής και εργασίας.

The assemblies of Rosa Nera and Steki Metanaston address an open call for January, 30 as a day of action, protest and visibility regarding the war against refugees and human movement. The purpose of the call is simple. Through small-scale actions and depending on the capabilities of each collectivity, we search for answers while we struggle against the military management of refugees and migrants. We aim to bring to the forefront this crucial issue during a period of relative silence, of absolvance of responsibilitiy for a number of inter-state, class and inhumane crimes: violent push-backs, breaches of asylum under recent intergovernmental agreements, evictions from points of refuge, exclusion of refugee children from education, criminalization of solidarity and rescue, shipwrecks, distressful living conditions within camps, sharp increase of militarism along with a devaluation of migrant life and work.

Κάλεσμα Σάββατο