Χανιά: Παρέμβαση στη γειτονιά της Χαλέπας για τις φόλες

0
1582

Λάβαμε 03/10/2020

Η Χαλέπα είναι μία από τις γειτονιές των Χανίων όπου κάποια καθάρματα ρίχνουν φόλες. Σήμερα επισκεφτήκαμε τη γειτονια μαζί με συντρόφια, με κείμενο που μοιράστηκε στα σπίτια, με τρικάκια και πανό. Με αρκετά άτομα από αυτά που μιλήσαμε, συμφωνήσαμε για τις διαθέσεις μας ως προς τους δολοφόνους.

Το κείμενο που μοιράστηκε:

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΧΑΛΕΠΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΣΚΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΑΤΕΣ
ΣΤΗ ΧΑΛΕΠΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ

Για πολλοστή φορά θρασύδειλοι δηλητηρίασαν σκυλιά και γάτες στη γειτονιά της Χαλέπας. Αυτή τη φορά σκότωσαν τον Ντόγκι και ενα γατάκι.  Πριν από περίπου δύο μήνες τον Πολύφημο.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΦΟΛΑ

Είναι το δηλητήριο που αγοράζουν και το τοποθετούν ύπουλα μέσα σε τροφή σαδιστές-δολοφόνοι, έτσι ώστε να δελεάσουν τα ζώα που πεινάνε. Αν δεν τα προλάβουμε, τα ζώα δηλητηριάζονται και σκοτώνονται με φριχτούς πόνους.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ; ΝΑΙ

  1. Εφοδιαζόμαστε με αντίδοτα για διαφορετικά είδη φόλας
  2. Εντοπίζουμε τους δολοφόνους και τους απομακρύνουμε με κάθε τρόπο

ΠΟΙΟΣ/Α ΕΙΝΑΙ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ

Κάποιοι άνθρωποι χαίρονται με τον πόνο και την αγωνία των άλλων. Κάποιοι νιώθουν αηδία, φόβο και μίσος για ότι είναι διαφορετικό από αυτούς.

Κάποιοι, αντίθετα με τα τετράποδα θύματά τους, απλά δεν νιώθουν τίποτα.

Είναι αυτοί που δεν θέλουν γειτονιές ζωντανές. Θέλουν να επιβάλουν την “καθαρότητά” τους στις γειτονιές “τους”, χωρίς φωνές και γαβγίσματα, αποστειρωμένες και “καθώς πρέπει”. Πόσο μάλλον σε γειτονιές με λαμπερά πλάνα ανάπτυξης και τουριστικοποίησης. Είναι γνωστή πρακτική η μαζική δολοφονία ζώων σε άλλες περιοχές των Χανίων με περισσότερους τουρίστες (ή αλλιώς πορτοφόλια), όπως στο Παλιό Λιμάνι και στη Νέα Χώρα. Η Χαλέπα ακολουθεί…

Στις ίδιες γειτονιές ζουν ακόμα περισσότεροι βασανιστές που κακοποιούν ζώα έχοντάς τα δεμένα όλη μέρα, κλεισμένα σε κλουβιά και ταράτσες. Ναι, αυτά που σε ξυπνάνε κλαίγοντας και γαβγίζοντας το βράδυ.

Δεν έχει νόημα ούτε να προσπαθήσουμε να μπούμε στο μυαλό των δολοφόνων, ούτε να προσπαθήσουμε να αναλύσουμε πάλι. Ο σπισισμός, η διάκριση που βλέπει τα ανθρώπινα ζώα ως ανώτερα από τα μη ανθρώπινα, οπλίζει το χέρι του κάθε  βασανιστή και δολοφόνου που πιστεύει ότι δικαιωματικά κυριαρχεί πάνω στη φύση.

Και επειδή όλα συνδέονται, επειδή ή νιώθεις ή δεν νιώθεις, επειδή ή αγαπάς τη ζωή ή έχεις πεθάνει μέσα σου, προφανώς μιλάμε για άτομα, που αν μπορούσαν να κάνουν το ίδιο σε όποιον άλλον γείτονα τους ενοχλεί με το θόρυβο του, ή  “βρομίζει” με την παρουσία της και τη διαφορετικότητά της, την ονειρεμένη του, αποστειρωμένη, γειτονιά, δεν έχουμε κανέναν λόγο να πιστεύουμε ότι δεν θα το έκανε.

ΠΟΙΕΣ/ΟΙ/Α ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ

Είμαστε αυτές που κάθε λίγο ακούμε τις φωνές και τις “παρατηρήσεις¨ από τους υποψήφιους δολοφόνους και τους ομοϊδεάτες τους, αντί να απολαύσουμε τη  βόλτα με τα τετράποδα φιλαράκια μας. Και θυμόμαστε ποιοι είναι αυτοί.

Είμαστε εκείνοι που, όσο συνεχίζουν να υπάρχουν δολοφόνοι, ξαφνικά ένα πρωί ίσως να βρούμε το φιλαράκι μας σκοτωμένο.

Που θα απαντήσουμε όπως και όπου χρειάζεται.

Που θέλουμε όλα τα ζώα, ανθρώπινα και μη, να συνυπάρχουν ισότιμα, χωρίς διακρίσεις σε ανώτερα και κατώτερα με βάση το είδος, τη φυλή, το φύλο, το που γεννήθηκαν, την ηλικία, τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, το πόσα λεφτά έχουν ή δεν έχουν.

Που ενάντια σε ότι μας έμαθε αυτός ο κόσμος, δεν δεχτήκαμε ούτε ότι η ζωή είναι ιδιοκτησία, ούτε εμπόρευμα.

Που παλεύουμε ενάντια σε όσους ανθρώπους στρέφονται κατά της ζωής και θέλουν να την εκμεταλλευτούν,  να την καταστρέψουν και να της επιβληθούν, είτε αυτή είναι ανθρώπινη, είτε κάποιου άλλου ζώου. Αυτό δεν έχει καμία σημασία.

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΌΛΕΣ/ΟΥΣ/Α ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ, EINAI ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ

ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ  ΜΙΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ KAI ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ

Ευτυχώς οι θρασύδειλοι που τρέφουν τέτοιο μίσος για τον κόσμο είναι λίγοι σε κάθε γειτονιά, και εντοπίζονται εύκολα…

Αλογόμυγες