Χανιά: Ντίνο γερά – Δράσεις αλληλεγγύης

0
178

Στη συγκέντρωση αλληλεγγύης (πλ. Αγοράς, Χανιά) στον απεργό πείνας & δίψας Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο και αναρτήθηκε πανία, ένα στο σημείο της συγκέντρωσης : Νίκη στον αγώνα του απεργού πείνας (21/2) και δίψας (25/2) Κ. Γιαγτζόγλου. “Μέχρι το γκρέμισμα της τελευταίας φυλακής, κανείς δεν είναι ελεύθερος” και ένα σε άλλο κεντρικό δρόμο της πόλης: “Αλληλεγγύη στον αναρχικό απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου”.

Για την απεργία πείνας & δίψας του αναρχικού Κ. Γιαγτζόγλου

Τον Οκτώβριο του 2017 ο αναρχικός Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου συλλαμβάνεται με κατηγορίες ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση (187Α), αποστολή δεμάτων/βομβών σε ευρωπαίους αξιωματικούς και κυβερνητικούς παράγοντες και στελέχη οικονομικών οργανισμών και ευρωπαϊκών εταιριών, καθώς επίσης και για απόπειρα δολοφονίας του Λουκά Παπαδήμου (Μάιος 2017). Προφυλακίζεται στις φυλακές Λάρισας σε ένα καθεστώς άτυπης εξορίας.

Την προηγούμενη εβδομάδα μεταφέρεται στις φυλακές Κορυδαλλού για άλλη υπόθεση (συγκρούσεις με μπάτσους μετά την αντιμνημονιακή πορεία το 2011).

Στις 21/2/18 μετά την απόρριψη της αίτησης του για μόνιμη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού ξεκινά απεργία πείνας.

Στις 24/2/18 εισβάλλουν ΕΚΑΜ στο κελί του, στην Α πτέρυγα, με σκοπό την βίαιη μεταγωγή του στις φυλακές Λάρισας. Μετά από αντίσταση που προέβαλε ,χτυπήθηκε, δεν του δόθηκε καν χρόνος να πάρει τα προσωπικά του αντικείμενα και μεταφέρθηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση πίσω στην Λάρισα.

Ως αντίδραση οι κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού εξεγέρθηκαν με αποτέλεσμα το “βραχυκύκλωμα” της φυλακής για αρκετές ώρες ,παράλληλα έγιναν κινητοποιήσεις και σε άλλες φυλακές της ελλάδας, με αιτήματα την άμεση επιστροφή του Ντίνου, την παύση των αστυνομικών εισβολών/απαγωγών και με διορία τριών ωρών σε εκπρόσωπο του υπουργείου να δεσμευτεί για την επιστροφή του κρατούμενου.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 25/2, ξεκινάει και απεργία δίψας σαν κλιμάκωση στην απεργία πείνας που ήδη πραγματοποιεί.

Σε μια περίοδο που το κράτος εισάγει νέο σωφρονιστικό και ποινικό κώδικα και ενώ στον αντίποδα, βρίσκονται εν εξελίξει οι πολύμηνες κινητοποιήσεις των κρατουμένων, η κυβέρνηση συριζα-ανελ επιλέγει να επιβάλλει στον Ντίνο Γιαγτζόγλου μια εκδικητική και εξοντωτική ποινή σε καθεστώς εξορίας. Μια στρατηγική η οποία στοχεύει στον ψυχολογικό κατακερματισμό, διότι η απόσταση από τα συγγενικά-φιλικά πρόσωπα και συντρόφους δυσκολεύει τις επισκέψεις τους τόσο φυσικά όσο και οικονομικά. Επιπλέον, η απομάκρυνση του από τους υπόλοιπους πολιτικούς κρατούμενους, επιβεβαιώνει το καθεστώς εξαίρεσης, που επιχειρούν να εισάγουν με τον νέο σωφρονιστικό κώδικα. Για εμάς, στο τώρα, οποιαδήποτε ανθρωποκεντρική προσέγγιση σε σχέση με τον “σωφρονισμό” καταρρίπτεται, εφόσον στα μέσα του κράτους για όσους αντιστέκονται είναι ο βασανισμός κρατούμενου με την πρωτοφανή απαγωγή απεργού πείνας.

Ικανοποίηση του αιτήματος του Ντίνου για μεταγωγή του στον κορυδαλλό, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Καμία πειθαρχική δίωξη στους εξεγερμένους κρατούμενους των φυλακών κορυδαλλού

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες μετά από την παρέμβασης το υπουργείο δικαιοσύνης  στις 24/2

Ενάντια στον νέο σωφρονιστικό και ποινικό κώδικα

Μέχρι το γκρέμισμα της τελευταίας φυλακής, κανείς δεν είναι ελεύθερος

Αναρχικοί-ες
Χανιά 2018