Χανιά: »Nατοϊκή επιδρομή» στη τζαμαρία της Terra Verde

Λάβαμε 11/12/2018

Το βράδυ της Τετάρτης 28/11/18 υπήρχε μια όμορφη και χαλαρή διάθεση στο Στέκι Μεταναστών. Μια ατμόσφαιρα που έμελε να χαλάσει καθώς δύο άτομα προσπάθησαν σπάσουν την τζαμαρία στη νότια πλευρά της εισόδου της TerraVerde.
Ήταν δύο μεθυσμένοι νατοϊκοί στρατιώτες με επιθετικές διαθέσεις και κουβαλούσαν ορισμένες «έξυπνες» ιστορίες ως δικαιολογία για τον βανδαλισμό.

Στις εξηγήσεις που ζητήσαμε, μετά από δυναμική παρέμβασή μας, σαν πρώτη απάντηση πήραμε ότι τους οδήγησε σε λάθος προορισμό το GPS . Ο προορισμός τους; Μαγαζί στο οποίο διασκορπίζουν τη λίμπιντό τους νατοϊκοί (ήρθε η ανάπτυξη στην πόλη μας!!). Κατά τη δεύτερη αφήγησή, ένας φίλος τους είχε κρυφτεί στο χώρο…

Στο ερώτημα «Τι θα γίνει με την τζαμαρία;», η απάντηση όμοια σε κάθε «επίσκεψη» των νατοϊκών στην πόλη μας— η οποία παρεμπιπτόντως θυμάται πολλές πικρές ιστορίες. «Έχω λεφτά».

Ο διάλογος διακόπηκε από το περιπολικό. Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς έβγαλε μια γρήγορη γνωμάτευση «Ωπ, τι λέει ρε Πακιστάν;». Στη συνέχεια είδαν τις ταυτότητές τους και ξάφνου μαλάκωσαν. Στράφηκαν στο μέρος μας και έσπευσαν κάπως απότομα να μας ενημερώσουν για το πόσο δύσκολη διαδικασία είναι να καταγραφεί το γεγονός και να γίνει η καταγγελία, καθώς πρέπει πρώτα να μπει στη μέση η δικιά τους στρατονομία. Οι στρατιωτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς καν να τους πάρουν στοιχεία.

Αν στη θέση των Γάλλων στρατιωτικών ήταν ο Πακιστανός όπως είπε το τζιμάνι ο αστυνομικός σίγουρα η εξίσωση θα άλλαζε και η ιστορία μας θα είχε πολύ διαφορετική κατάληξη.

Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες