Χανιά: Καταγγελία για την εκκένωση του Αυτοδιαχειριζομενου Στεκιου ΠΚ

0
1393

Καταγγελία του Ελευθεριακού Σχήματος Πολυτεχνείου Κρήτης για την εκκένωση του Αυτοδιαχειριζομενου Στεκιου ΠΚ.

Σήμερα το πρωί με απόφαση της Πρυτανείας, το αυτοδιαχειριζομενο στέκι του Πολυτεχνείου Κρήτης εκκενώθηκε απο την Τεχνική Υπηρεσία του ιδρύματος. Μία εκκένωση που γίνεται με κλειστό το Πολυτεχνείο λόγω πανδημίας, ενώ για πάνω από 3 εβδομάδες ο φοιτητικός συλλογος δεν κάνει συνελεύσεις και δεν γίνονται συλλογικές διαδικασίες. Υπό αυτές τις συνθήκες και με το νέο αντιεκπαιδευτικό νόμο να τίθεται σε εφαρμογή, «στα μουλωχτά» η διοίκηση του Πολυτεχνείου βρίσκει αφορμή να εκκενωσει έναν πολιτικό χώρο δείχνοντας ξεκάθαρα τις προθέσεις της.

Μια εβδομάδα πριν δούμε τους πρώτους μπάτσους να μπαίνουν στις σχολές μας, ενώ εμείς οι φοιτητές/τριες δεν έχουμε κανένα χώρο μέσα σ΄ αυτές, βλέπουμε τους πρυτάνεις να προετοιμάζουν το έδαφος ώστε να αφεθουν στα χέρια του κρατικού μηχανισμού καταστολής. Κράτος και Αφεντικά παλεύουν με νύχια και με δόντια να κάνουν την καταστολή πραγματικότητά μας και να μας επιβάλουν το δόγμα τους “Νόμος και Τάξη”, με πρακτικές όπως αυτές που βιώσαμε στα μαζικά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια, στα οποία γίναμε μάρτυρες του οργιου καταστολής, τις εισβολές στα σπίτια αγωνιζόμενων φοιτητών/τριων και την στοχοποιποιήση μας. Ετσι, μέσα στο γενικότερο κλίμα εκκενώσεων καταλήψεων και ποινικοποίησης της συλλογικής και συνδικαλιστικης δράσης, αδειάζουν τους πολιτικούς χώρους στις σχολές μας.

Εμείς ως Ελευθεριακό Σχήμα, καταγγελλουμε τις πρακτικές αυτές της Πρυτανείας, που στα κρυφά εκκενωνει πολιτικούς χώρους και δημιουργούν πρόσφορο το έδαφος να εφαρμοστεί η γενική πολιτική της αποδυνάμωσης μας και της υποτίμηση των ζωών μας.

Να μην αφήσουμε πλέον αναπάντητο κανένα χτύπημα. Να μην αφίσουμε να γίνει κανονικότητα αυτό το ζοφερό μέλλον που ετοιμάζουν για μας. Να συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νόμο αλλά και ενάντια στις πρακτικές των πρυτανικών αρχών που στρώνουν το δρόμο στην κυβέρνηση να επιτίθεται στο φοιτητικό κίνημα. Οφείλουμε να οργανωθούμε στη βάση και να δυναμώσουμε τις συλλογικές διαδικασίες των ΦΣ.

– Κάτω τα χέρια από τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους, και τις εστίες αγώνα.

– Κάτω ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη.

-Έξω οι μπάτσοι από τις σχολές μας.

– Οχι στα πειθαρχικά, στο face control, τις κάρτες εισόδου και την ελάχιστη βάση εισαγωγής.

– Καμία διαγραφή φοιτητή/τριας.

Ελευθεριακό Σχήμα Πολυτεχνείου Κρήτης

Αρχική δημοσίευση στο Ελευθεριακό Σχήμα Πολυτεχνείου Κρήτης στις 05/04/2021