Χανιά: Κάλεσμα στην πορεία της 6/12 και συντονισμό δράσεων στη Rosa Nera

Λάβαμε 06/12/2019

Οι αφορμές και τα αίτια είναι ακόμα πολλά!

Τα γεγονότα της καταστολής, των ημερών της επετείου της 17 Νοέμβρη, στην Αθήνα αλλά και στο Ηράκλειο, μας επαναφέρουν σε μία κανονικότητα αντίστοιχη της περιόδου του  2008:

Εκκενώσεις κοινωνικών χώρων στην Αθήνα και άλλες πόλεις, καταλήψεων που αποτελούσαν καταφύγιο των «αόρατων» προσφύγων και μεταναστών.

Προκλητικά περιστατικά καταστολής μετά την πορεία της 17 Νοέμβρη στο κέντρο της Αθήνας, με άγριους ξυλοδαρμούς και σεξιστικά τσιτάτα σε οποιονδήποτε και οποιαδήποτε τόλμησε να διασχίσει τα Εξάρχεια εκείνο το βράδυ.

Εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ και επίσημη παραβίαση του διαχρονικά δημοκρατικού ασύλου, για την δήθεν «πάταξη της ανομίας» εντός των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Εικόνες που μας συνηθίζουν στο φόβο, περιστατικά που καταδεικνύουν την καθημερινότητα του «Νόμου και Τάξης» που εδραιώνει η νέα κυβέρνηση.

Στις 6 Δεκέμβρη εκπνέει και η διορία 15 ημερών για αυτόβουλη εκκένωση των καταλήψεων στέγης και κατειλημμένων πολιτικών και κοινωνικών κέντρων που ανακοίνωσε το Υπουργείο ‘Προστασίας’ του Πολίτη.

Ημέρα που πυροδοτήθηκε το 2008 η εξέγερση για την κρατική δολοφονία ενός έφηβου. Μια εξέγερση που μας έδειξε πως μπορούμε να ψηλαφίσουμε την πραγματική αμεσοδημοκρατία, την κοινωνική αλληλεγγύη, πως μπορούμε να διαλέξουμε την ζωή από την επιβίωση αρκεί να γινόμαστε κομμάτι των πολύχρωμων κινημάτων και εξεγέρσεων που σπάνε την «κανονικότητά» τους.

Μια εξέγερση που μας δείχνει πως εμείς στο εδώ και το τώρα δε μας μένει παρά να σταθούμε στο πλευρό της «αλληλεγγύης» και της «αντίστασης» απέναντι στον οδοστρωτήρα της εκποίησης. Να σκεφτούμε για το πώς και  το ποιοι στην πόλη αυτή προσπαθούν να μας μάθουν να ονειρευόμαστε. Να μιλήσουμε λοιπόν και να δράσουμε για την υπεράσπιση της κατάληψης Rosa Nera.

Καλούμε σε πορεία την Παρασκευή 6 Δεκέμβρη, 

πορεία αφιερωμένη στην εξέγερση του 2008,  στις 18.00, στην πλ. Αγοράς

Κάλεσμα για συντονισμό δράσεων αλληλεγγύης στην κατάληψη Rosa Nera,
Σάββατο 7/12, στις 19.30, στο Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών, Χατζ. Νταλιάνη 5

 ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ- ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες