Χανιά: Κάλεσμα για κινητοποίηση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Τετάρτη 07/10 στις 10:30 στην πλ. Αγοράς Χανίων

Λάβαμε 04/10/2020

Αποφασίζουμε μαζί την καταδίκη των ναζί

Κάλεσμα για δημόσια τοποθέτηση & κινητοποίηση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής στις 07/10

Στις 07/10 ανακοινώνεται η τελική απόφαση της πολυετούς δίκης για τις δολοφονικές ενέργειες της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για τη σημαντικότερη δίκη της μεταπολίτευσης.

  • Είναι ένα ιστορικό κοινωνικοπολιτικό γεγονός—όχι σαν ημερομηνία κορύφωσης μίας δικαστικής διαδικασίας, αλλά ως μία συμπύκνωση των κοινωνικών αγώνων ενάντια στον φασισμό.
  • Η (κατα)δίκη δεν αφορά μόνο 69 κατηγορούμενους αλλά το τέρας του ναζισμού και του φασισμού που τρυπώνει στις ζωές μας, που τρέφεται με ζωή.
  • Στην τελική απόφαση κρίνεται αν θα νομιμοποιηθεί μία εγκληματική οργάνωση με τάγματα εφόδου ως μέρος του ελληνικού πολιτικού συστήματος.
  • Πολύ περισσότερο από ένα νομικό ζήτημα, είναι ζήτημα δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Αντανακλά το κίνημα αλληλεγγύης προς κάθε κατατρεγμένο και ταλαιπωρημένο άνθρωπο.
  • Η καταδίκη είναι ζήτημα του καθενός και της καθεμιάς από εμάς. Η απόφαση μπορεί εντέλει να εκφέρεται από δικαστές αλλά πρωτίστως είναι δική μας απόφαση. Μια απόφαση που παίρνουμε και θα παίρνουμε καθημερινά.

Απαιτούμε τη συνολική καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης—γιατί το “ναζιστική” μπορεί να μην είναι επαρκές για τα δικαστήρια αλλά γνωρίζουμε καλά πως κάθε ναζί είναι εγκληματίας εξ ορισμού.

Καλούμε κάθε συλλογικότητα, σωματείο, σύλλογο, πολιτική οργάνωση, κοινωνικό φορέα και κάθε ατομικότητα να πάρει θέση δημόσια.

Καλούμε όλες και όλους στις 07/10 να είναι στον δρόμο:

στο Εφετείο Αθηνών 11 πμ,
στην πλ. Αγοράς Χανίων 10.30 πμ,
στις διαδηλώσεις κάθε πόλης, σε κάθε πλατεία και στενό,
να παλέψουμε, να παλεύουμε ενάντια στο μίσος για το διαφορετικό.

Για την αλληλεγγύη, ενάντια στον φασισμό.

Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες