Αρχική » mpalothia - BLOG | Τελευταία νέα » Χανιά: Ενημέρωση και φωτορεπορτάζ από την πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Rosa Nera [13/06]

Χανιά: Ενημέρωση και φωτορεπορτάζ από την πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Rosa Nera [13/06]

Στο κάλεσμα της κατάληψης Rosa Nera για πορεία αλληλεγγύης στην πόλη των Χανιών, ανταποκρίθηκαν 600 – 700 αλληλέγγυοι/ες.

Η πορεία πραγματοποιήθηκε ενάντια στα σχέδια του πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης για ξεπούλημα και μετατροπή του κτιρίου της κατάληψης της Rosa Nera καθώς και του κτιρίου της πρυτανείας σε ξενοδοχεία παραχωρόντας τα για εκμετάλλευση 25 χρόνων σε ξενοδοχειακή εταιρεία.

Η προσυγκέντρωση ξεκίνησε στην πλατεία Αγοράς από τις 18:00 και σταδιακά συγκεντρώθηκε πολύς κόσμος από τα Χανιά καθώς και σύντροφοι από το Ρέθυμνο. Η πορεία ξεκίνησε περίπου στις 19:30 και πέρασε από το κέντρο της πόλης των Χανιών και το δημαρχείο όπου γράφτηκαν και φωνάχτηκαν πολλά συνθήματα. Στην συνέχεια κατέβηκε από το τουριστικοποιημένο ενετικό λιμάνι των Χανιών όπου φωνάχτηκαν πολλά εργατικά συνθήματα για τους εργαζόμενους στον τουρισμό

Περνώντας η πορεία από το ξενοδοχείο Ambassador προχώρησε σε συμβολικό αποκλεισμό καθώς με βάση τις ως τώρα ενδείξεις αποτελεί τον πλειοδότη του διαγωνισμού παραχώρησης των κτιρίων στο λόφο του Καστελίου (κατάληψη Rosa Nera και πρυτανείας), καθώς ως τώρα «κρύβονται» πίσω από μια διεύθυνση και μια εταιρεία στην Κύπρο.

Η πορεία ολοκληρώθηκε στην κατάληψη της Rosa Nera όπου παρέμεινε πολύς κόσμος μέχρι αργά το βράδυ όπου υπήρχε αυτοδιαχειριζόμενη κουζίνα και καφενείο.

Κατά την διάρκεια της προσυγκέντρωσης και της πορείας μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο που αναφέρεται στην προσπάθεια ξεπουλήματος της κατάληψης από το Πολυτεχνείο Κρήτης: Πολυτεχνείο Κρήτης Α.Ε.

mpalothia

Συνθήματα

οδός Χάληδων
πλατεία Αγοράς
Δημαρχείο
Δημαρχείο
Δημαρχείο

Αφισάκι που κολλήθηκε

Φψτογραφίες από την πορεία

πλατεία Αγοράς
πλατεία Αγοράς
πλατεία Αγοράς
κέντρο
ενετικό λιμάνι
ενετικό λιμάνι
ενετικό λιμάνι
Συμβολικός αποκλεισμός του ξενοδοχείου Ambassador

Πανό από αλληλέγγυους

Πανό που αναρτήθηκε στα τείχη του Καστελίου (οι σκαλωσιές είναι της αρχαιολογικής υπηρεσίας που κάνει συντήρηση στα τείχη)

Φωτογραφίες από τη Rosa Nera

Το τελευταίο σύνθημα που γράφτηκε από τον Βαρδή Τσουρή πριν από τον θάνατο του, έξω από την είσοδο της κατάληψης Rosa Nera

Δείτε επίσης

Αθήνα: Ενημέρωση από την αντιφασιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Οι πληροφορίες προέρχονται από τηλεφωνικές ενημερώσεις και από άλλες πηγές (που θα αναφέρονται) 18:20 Ενώ …

Αφήστε μια απάντηση

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων