Χανιά: Ενημέρωση από την πορεία για το Πολυτεχνείο

Λάβαμε 18/07/2019

Μαζικότατη η πορεία μνήμης για την εξέγερση της 17ης Νοέμβρη 1973 στα Χανιά. Πάνω από 1500 άνθρωποι και συμμετοχή σε κοινή πορεία – μετά από πάρα πολλά χρόνια – των μπλοκ του ΚΚΕ, των οργανώσεων και των κομμάτων της Αριστεράς (KKE μ- λ, ΣΕΚ, ΝΑΡ κτλ), των φοιτητικών συλλόγων, των αναρχικών, της κοινωνικής αριστεράς και της Κατάληψης Rosa Nera σε μία κοινή πορεία.

Πριν την πορεία υπήρξε ένταση, καθώς οι φοιτητικοί σύλλογοι επιχείρησαν να απωθήσουν συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τις προηγούμενες μέρες υπήρχε στα Χανιά κατάληψη του κτιρίου Παπαδοπέτρου μετά από απόφαση των φοιτητικών συλλόγων.

Γενικά, πολύς κόσμος στο ΚΚΕ, το δεύτερο μεγαλύτερο μπλοκ ήταν αυτό της Κατάληψης Rosa Nera, πολύ μαζικά και τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων και του ΚΚΕ μ-λ. Χαρακτηριστικό – για όσους γνωρίζουν τα Χανιά – είναι πως όταν η κεφαλή της πορεία επέστρεφε στην αγορά, η ουρά ήταν ακόμα στον κήπο.

Η πορεία κινήθηκε στην πόλη, με συνθήματα ενάντια στην καταστολή, στον πόλεμο, στις βάσεις του θανάτου, για την ταξική πάλη και την υπεράσπιση της προσφυγιάς – με τους μπάτσους να ακολουθούν από απόσταση.

Ενημέρωση από σύντροφο

Χανιά: Ενημέρωση από την πορεία για το Πολυτεχνείο Χανιά: Ενημέρωση από την πορεία για το Πολυτεχνείο Χανιά: Ενημέρωση από την πορεία για το Πολυτεχνείο

 

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες