Χανιά: Δράσεις για τους ελεύθερους δημόσιους χώρους και τη Rosa Nera

0
1099

Λάβαμε 20/09/2020 από solidaritywithrosanera.wordpress.com

Οι δράσεις για τους ελεύθερους δημόσιους χώρους και τη Rosa Nera αυτή την εβδομάδα:

Δευτέρα 21/9 – 18:00 : Πλατεία Δ. Αγοράς, Πορεία για τη στυγνή δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου / Zackie – Oh.
Κάλεσμα από τη συνέλευση Έμφυλες Αταξίες :

2 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΚΕΙΝΗ, Η ZACKIE ΖΗΤΑΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στις 21/9/2018 ο Ζακ Κωστόπουλος / Zackie Oh δολοφονήθηκε στυγνά στο κέντρο της Αθήνας από αφεντικά και μπάτσους, υπό τη σιωπηρή συνενοχή των διερχομένων. Τα ΜΜΕ, συγκαλύπτωντας το έγκλημα, μιλούσαν για «πρεζάκι», «κλεφτρόνι» κλπ και ευυπόληπτους πολίτες που υπερασπίζονταν την περιουσία τους.
Ο Ζακ / Zackie δολοφονήθηκε, όπως τόσες/ -οι άλλοι γιατί δεν ταίριαζε στα πρότυπα αυτής της κοινωνίας.

Δεν ξεχνάμε. Δε συγχωρούμε.

Αγωνιζόμαστε για ένα κόσμο που θα μας χωράει όλους και όλες.


Τρίτη 22/9 – 17:00 : Ανοιχτή συνέλευση στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών


Τετάρτη 23/9 – 20:00 : Πλατεία ΠισΩδείο, προβολή του ντοκιμαντέρ «Welcome to Chechenia» από το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών, με αφορμή τόσο την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, όσο και το επερχόμενο δικαστήριο της Ήβης που χλευάστηκε και χτυπήθηκε επειδή είναι τρανς.


Παρασκευή 25/9 – 9:00 : Συγκέντρωση στα Δικαστήρια, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της δολοφονικής ρατσιστικής επίθεσης εναντίον της Ήβης. Κάλεσμα από συλλογικότητες των Χανίων:

Τον Ιούνιο του 2016 η Ήβη δέχτηκε δολοφονική επίθεση από δύο άντρες κοντά στα Νεώρια στην Παλιά Πόλη των Χανίων. Η επίθεση έγινε σε κοινή θέα μπροστά σε ανοιχτά καταστήματα. Μετά το περιστατικό, η ίδια έκανε μήνυση για ξυλοδαρμό υποκινούμενο από ρατσιστικά κίνητρα. Ωστόσο, κατηγορείται επιπλέον για ψευδή καταμήνυση από τους επιτιθέμενους και τώρα καλείται να απολογηθεί.


Η Ήβη, ως τρανς γυναίκα που ζει και εργάζεται στην ελληνική πραγματικότητα, γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει ρατσισμός απέναντι σε όποιο άτομο αποκλίνει από τις κυρίαρχες νόρμες. Πρόκειται για μία καθημερινή μάχη για την παρουσία στο δημόσιο χώρο, την αξιοπρέπεια και την υπεράσπιση της ίδιας της ανθρώπινης ζωής.

Η Ήβη χλευάστηκε και χτυπήθηκε επειδή είναι τρανς.
Τέσσερα χρόνια μετά την επίθεση στην Ήβη και δύο μετά τη δολοφνία του Ζακ Κωστόπουλου/Zackie Oh, ο αγώνας για την εξάλειψη της έμφυλης βίας και της τρανσφοβίας είναι πιο επίκαιρος από ποτέ. Σε ένα κόσμο που επικρατεί ατομικισμός, η κοινωνική απάθεια και αποστασιοποίηση, προτάσσουμε την αλλαγή.

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ


Συνέλευση Αλληλεγγύης στη Rosa Nera