Χανιά: Δικαίωμα στη στέγαση για όλους [Τρίτη 05/06, 20:30]

0
240

Λάβαμε 02/06/2018

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ο τουρισμός προς το παρόν δε μας βγάζει από την κρίση, αλλά από τα σπίτια μας. Και βέβαια ο εχθρός μας δεν είναι ο τουρισμός,αλλά η τουριστική βιομηχανία που αναπτύσσεται και κερδοφορεί ανεξέλεγτα, στις πλάτες εκατοντάδων εργαζομένων, χωρίς όρια και κανόνες, θίγοντας ακόμη και το βασικό και αυτονόητο κοινωνικό δικαίωμα στη στέγη. Η χρήση των κτιρίων και ο χαρακτήρας της πόλης αλλάζει,πολλές οικίες καταχωρούνταισε πλατφόρμες όπως η Αirbnb, μόνιμοι κάτοικοι εκδιώκονται από τα σπίτια τους και ξαφνικά μένουν χωρίς στέγη, ενώ ηπροσφοράκατοικιών προς μόνιμη ενοικίαση είναι σχεδόν μηδενική.

Την Παρασκευή 11/5 ξεκίνησε ένας δημόσιος διάλογος γύρω από τις αλλαγές που επιφέρει η τουριστική βιομηχανία στις ζωές μας, το βανδαλισμό της φυσιογνωμίας της ιστορικής πόλης των Χανίων, την καταπάτηση κάθε σπιθαμής δημοσίου χώρου από τραπεζοκαθίσματα, την υποβάθμιση των εργασιακών συνθηκών στους τομείς που σχετίζονται με τον τουρισμό, την υποταγή των Χανίων στις επιταγές του τουριστικής ανάπτυξης και κυρίωςτο ζήτημα προάσπισης του βασικού δικαιώματος στη στέγαση.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας την Τρίτη 5/6, στις 20.30 στα βορινά σκαλάκια της δημοτικής αγοράς, για να συντονίσουμε τις δράσεις μας διεκδικώντας μια πόλη που θα ανήκει στους κατοίκους της και θα παρέχει αξιοπρεπή διαβίωση και πρόσβαση στο αναφαίρετο δικαίωμα της στέγασης σε όλους τους πολίτες της.

Σπίτια χωρίς κατοίκους – Kάτοικοι χωρίς Σπίτια στα Χανιά