Χανιά: Αντιφασιστική – Διεθνιστική πορεία [Σάββατο 16/06, 12:00]

0
197

Λάβαμε 14/06/2018

Κανένα έθνος δεν μας ενώνει, κανένα όνομα δε μας χωρίζει

“Η επιθετικότητα της Τουρκίας από την μία, και ο αλυτρωτισμός της Π.Γ.Μ.Δ από την άλλη, απειλούν σε μόνιμη βάση την κυριαρχία μας στο Αιγαίο, όπως και τη διατήρηση των συνόρων μας”.

Το παράθεμα αποκρυσταλλώνει τον εθνικιστικό λόγο στη χώρα μας που εκφέρεται από την πλειοψηφία των κομμάτων, την εκκλησία  και πλήθος κοινωνικοπολιτικών φορέων στη χώρα μας. Πρακτική μετουσίωση αυτού του λόγου  είναι τα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν  σε όλη τη χώρα για το Μακεδονικό αυτή την περίοδο.

Στην πλατεία της Αγοράς στην πόλη μας την προηγούμενη Τετάρτη 6 Ιουνίου συγκαλέστηκε ένα εθνικιστικό συλλαλητήριο που έβαλε υπό τη σκέπη του  μπράβους και ΧΑυγίτες. Μια ομάδα  από αντιεθνικιστές/στριες έκαναν την επιλογή να συγκεντρωθούν  στην πλατεία πριν ξεκινήσει το συλλαλητήριο με το σύνθημα:

«Κανένα έθνος δεν μας ενώνει,  κανένα όνομα δε μας χωρίζει».

Μετά από λίγο, ένα κομμάτι από τους συγκεντρωμένους στην πλατεία επιτέθηκε στην ομάδα των αντιεθνικιστών με αποτέλεσμα μια γενική σύρραξη κάτω από το βλέμμα της αστυνομίας. Mε το πέρας των γεγονότων, σύμφωνα με την «έγκυρη» γνώμη των ΜΜΕ δύο αστυνομικοί είχαν χτυπηθεί από τους αντιεθνικιστές. Το ζήτημα είναι ότι πάντα παρουσιάζεται μια «μερική» αλήθεια, όπως το κάθε μέσο αρέσκεται…

Όμως η πραγματικότητα είναι πιο πλούσια, αφού έγιναν τρεις προσαγωγές – συλλήψεις μόνο από την ομάδα των αντιεθνικιστών,  καθώς η αστυνομία «δεν είδε» τους μανιασμένους επιτιθέμενους από το πλήθος της πλατείας. Ακόμα περισσότερο, «δεν είδε» ότι ενώ οι αστυνομικοί είχαν προχωρήσει στις συλλήψεις, οι τρεις δεχόντουσαν χτυπήματα στο κεφάλι και στο υπόλοιπο σώμα τους με κλωτσιές και λοστάρια, από το πλήθος, με την ανοχή των αστυνομικών! Αυτά από ότι φαίνεται τα τοπικά ΜΜΕ δεν τα είδαν ή τα είδαν αλλά δε τα έγραψαν!!

Στη συνέχεια κατά την προσαγωγή τους στο αστυνομικό τμήμα χτυπήθηκαν ξανά από τους αστυνομικούς με τελικό αποτέλεσμα οι δύο από τους τρεις να μεταφερθούν στο νοσοκομείο και ο τρίτος να μείνει στα κρατητήρια. Ούτε αυτά όμως γράφτηκαν πουθενά!

Για άλλη μια φορά στα Χανιά έχουμε μπροστά στα μάτια μας τη συνεργασία της αστυνομίας με φασιστοειδή, με επιλεκτικές προσαγωγές και συλλήψεις, βίαια χτυπήματα τόσο κατά τη διάρκεια της σύλληψης αλλά και μέσα στο αστυνομικό μέγαρο!

Από την άλλη κάθε συλλογικότητα και ο καθένας και κάθε μία πρέπει να παίρνει θέση και να καταδικάζει οποιαδήποτε προσπάθεια οικειοποίησης του δημόσιου χώρου από τα εθνικιστικά παραληρήματα των «Μακεδονομάχων» και των συμμάχων τους της Χρυσής Αυγής καθώς και για την καθημερινή συνεργασία αυτών με την αστυνομία! Η μαζική απάντηση που έδωσε το αντιφασιστικό κίνημα στο Βερολίνο πριν λίγες ημέρες  που καταδίκασε και επισκίασε το εθνικιστικό συλλαλητήριο του ακροδεξιού AfD πρέπει να γίνει παράδειγμα για όλους μας στην καταπολέμηση του φασισμού.

Να ξηλώσουμε το δηλητήριο του φασισμού από τις συνειδήσεις μας, τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς και τις γειτονίες μας!!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΣΤΙΣ 16/6, ΣΤΙΣ 12.00, ΣΤΗΝ ΠΛ. ΑΓΟΡΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ-ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ