Χανιά: Ανταπόκριση από την πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις

0
814

Στα Χανιά, το Σάββατο 31/10/20.

Η τελευταία μέρα του μήνα αλληλεγγύης υπέρ των καταλήψεων, ξεκίνησε με μοίρασμα κειμένων στη λαϊκή αγορά της οδού Μίνωος. Οι αντιδράσεις του κόσμου και των μικροπωλητών μας εξέπληξαν ευχάριστα στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Στη συνέχεια ακολούθησε μικροφωνική συγκέντρωση στην πλατεία Δ. Αγοράς στο κέντρο της πόλης. Εκεί διαβάστηκαν κείμενα αλληλεγγύης στην κατάληψη Ρόζα Νέρα από συλλογικότητες και συνελέυσεις της πόλης:

– Συνέλευση αλληλεγγύης στη Ρόζα Νέρα: https://solidaritywithrosanera.wordpress.com/…/%ce%b1…/

– Έμφυλες Αταξίες: https://emfylesataksies.wordpress.com/2020/09/10/257/

– Κοινωνικό στέκι – Στέκι μεταναστών Χανιά: https://www.facebook.com/stekichania/

– Αυτοοργανωμένος Α. Σ. Ασπάλαθος: https://www.facebook.com/aspalathoschania/

Η πορεία ξεκίνησε λίγο πριν τις 2μμ. Oι ελευθεριακές καρδιές χτύπησαν για άλλη μια φορά δυνατά: περίπου 430 αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι συμμετείχαν στη μαζική πορεία για τη Rosa, για την υπεράσπιση των Καταλήψεων και των ελεύθερων κοινωνικών χώρων.

Αντίσταση, Αυτοοργάνωση, Αλληλεγγύη,

Rosa Nera, Κατάληψη για πάντα!

Σε απόσταση αναπνοής από τη Ρόζα.
Τα σεκιούριτι
Με την ευγενική χορηγία του ΚΑΜ (πρωτοβουλιακή δράση αλληλέγγυων).
Αυτοκόλλητα που κυκλοφόρησαν την ημέρα της πορείας και κολλήθηκαν – παντού – στο κέντρο (πρωτοβουλιακή δράση αλληλέγγυων).

Στα πλαίσια των δράσεων του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε και η εκδήλωση – συζήτηση του ΚΡαΧ για το ραδιόφωνο της Μακρονήσου. Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση δίπλα στο μνημείο Πεσόντων Ηρώων, στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, με φόντο το – ολικά κατεστραμμένο από πυρκαγιά – πρώην Πολεμικό Μουσείο Χανίων.

Το φωτογραφικό υλικό είναι από συντρόφισσες / συντρόφους και από το Κοινωνικό Ραδιόφωνο Χανίων!


Χανιά: Ανταπόκριση από την πορεία υπεράσπισης των καταλήψεων

Το Σάββατο 31/10 είχε καλεστεί από τη «Συνέλευση αλληλεγγύης στη Rosa Nera» πορεία για την υπεράσπιση των καταλήψεων στη 13.00 στην πλατεία Αγοράς.

Ήδη από τις 11.00 ομάδες αλληλέγγυων παρενέβησαν στην πόλη μοιράζοντας κείμενα σε διαφορετικά σημεία, καλώντας στη μεσημεριανή διαδήλωση. Η πορεία ξεκίνησε γύρω στις 14.00, με συμμετοχή περίπου 400 ατόμων. Αρχικά πέρασε μέσα από το κέντρο των Χανίων, τον δρόμο των «νέων καταστημάτων» και το Δημαρχείο, όπου φωνάχτηκαν συνθήματα που καταδεικνύουν τη συμβολή της δημοτικής αρχής, και συγκεκριμένα του δημάρχου Σημανδηράκη, στην εκκένωση της κατάληψης, και την επιχειρούμενη ξενοδοχοποίηση του λόφου Καστέλι. Στη συνέχεια η διαδήλωση κατέβηκε στο παλιό λιμάνι, μέσω της Χάληδων, και κινήθηκε ανατολικά περνώντας μπροστά από το Ambassador’s Hotel (που ανήκει στον ίδιο όμιλο που ανήκει και η «Belvedere Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε.», η εταιρία δηλαδή που έχει εκμισθώσει τα κτίρια του λόφου Καστέλι). Ανεβαίνοντας τη Δασκαλογιάννη, η πορεία έστριψε δεξιά στην Κανεβάρω, όπου στάθηκε για αρκετή ώρα στη συμβολή της με την Αγ. Μάρκου, κοντά στην είσοδο της κατάληψης. Έγινε στάση είκοσι λεπτών, κατά την οποία έγιναν οι απαραίτητες επισημάνσεις για τον ρόλο της αστυνομίας ως reception-security των ξενοδοχειακών συμφερόντων μέσα στις γειτονιές της «Παλιάς Πόλης». Η πορεία κινήθηκε σε όλο το μήκος της Κανεβάρω, ενώ μέσω της Σήφακα επέστρεψε στη Δασκαλογιάννη, και από εκεί κατέληξε στην πλατεία της Σπλάντζιας περίπου στις 15.30.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ, ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΕ ROSA ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ

ΣΤΟΝ ΛΟΦΟ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΙ, ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ SECURITY ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΕΙ

10 100 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ Σ’ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

Αρχική δημοσίευση από apatris.info στις 03/11/2020


Φωτογραφίες από πανό που στάλθηκαν στην mpalothia