Χαλκίδα: Ανταπόκριση από το δικαστικό συμβούλιο ενάντια στην αποφυλάκιση της Π. Ρούπα

0
842

Την Τετάρτη 10 Γενάρη, στο δικαστήριο της Χαλκίδας, εξετάστηκε από τριμελές δικαστικό συμβούλιο σε μια πολύωρη διαδικασία, η έφεση του αντιεισαγγελέα εφετών Εύβοιας κατά της αποφυλάκισης της συντρόφισσας Πόλας Ρούπα.

Αρχικά, το δικαστικό συμβούλιο αρνήθηκε την παράσταση των τριών μαρτύρων της συντρόφισσας (ένας εκ των οποίων ήρθε κι από το εξωτερικό), ενώ ζητήθηκε η έγγραφη μαρτυρία τους σε υπόμνημα που θα κατατεθεί το συντομότερο δυνατό (το πολύ ως τη Δευτέρα). Αξιοσημείωτο είναι ότι ο αντιεισαγγελέας εφετών Εύβοιας που άσκησε την έφεση στην απόφαση για την υφ’ όρων απόλυση, με την οποία (έφεση) ζητά να συλληφθεί και να οδηγηθεί πάλι στη φυλακή η συντρόφισσα, ήταν απών.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας έξω από το δικαστήριο υπήρχε -παρά τον βροχερό καιρό- συγκέντρωση αλληλεγγύης, παρουσία πολλών συντροφισσών και συντρόφων (από Αθήνα, Πάτρα, Χαλκίδα) με πανό, κείμενα και τρικάκια, ενώ ακούγονταν συνθήματα σε αλληλεγγύη με τη συντρόφισσα Πόλα Ρούπα και τον σύντροφο Νίκο Μαζιώτη. Έντονη ήταν και η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων (διμοιρίες ΜΑΤ, λίτες, περιπολικά κλπ.) στην πόλη.

Αναμένεται η απόφαση του συμβουλίου σε χρόνο που δεν έχει ανακοινωθεί και σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει σχετική ενημέρωση, ειδικότερα, αν επιχειρήσουν την αιχμαλωσία της. Η συντρόφισσα Πόλα Ρούπα στάθηκε -όπως όλα τα χρόνια της αιχμαλωσίας της- με πολιτικό ήθος, συνέπεια και αξιοπρέπεια καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Η αλληλεγγύη σπάει την πολιτική απομόνωση η οποία (πολιτική απομόνωση) αφήνει ελεύθερο το κράτος να εκδικείται τα συντρόφια του Επαναστατικού Αγώνα.

Σημ.: στα πλαίσια των δράσεων αλληλεγγύης για την οριστική απελευθέρωση της συντρόφισσας και την άμεση αποφυλάκιση του συντρόφου, έλαβε χώρα μικροφωνική-συγκέντρωση στα Προπύλαια, την Παρασκευή 5 Γενάρη, από τις 18.00 ως τις 20.00, με τη συμμετοχή δεκάδων συντροφισσών και συντρόφων. Στη συγκέντρωση υπήρχαν πανό (της συνέλευσης και συλλογικοτήτων από την Αθήνα), μοιράστηκαν κείμενα αλληλεγγύης – τρικάκια κι έγινε κάλεσμα για τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Χαλκίδα.

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑΣ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Συνέλευση Αλληλεγγύης για τα καταδικασμένα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα
Π. Ρούπα και Ν. Μαζιώτη

Αρχική δημοσίευση στο athens.indymedia.org