Αθήνα: Πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Σπ. Χριστοδούλου

0
218

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΣΠΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

“Σήμερα στις 14/1/19 και ώρα 10:00π.μ. ξεκίνησα την απεργία πείνας που είχα προαναγγείλει ότι θα προβώ και σας υπόσχομαι ότι θα το φτάσω μέχρι τέλους, και όποιο και αν είναι το κόστος για την υγεία μου δεν μου καίγεται καρφί. Άλλωστε όλοι οι πραγματικοί αγώνες κερδίζονται με θυσίες. Θέλω να ξέρετε όλες και όλοι ότι σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και θα μάχομαι πάντα για ένα ονειρεμένο αύριο, με γνώμονα το δίκαιο αψηφώντας το οποιαδήποτε κόστος. Άλλωστε η ζωή με τον θάνατο έχουν ένα κοινό σημείο με όλους μας, το πραγματικό, αληθινό και τίμιο αγώνα.” – Απόσπασμα από κείμενο του Σπύρου Χριστοδούλου

Ο κοινωνικός κρατούμενος Σπύρος Χριστοδούλου βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Λάρισας και από τις 14.1.2019 έχει ξεκινήσει απεργία πείνας, διεκδικώντας τη συγχώνευση των ποινών του με τα χρόνια που είχε εκτίσει πριν οδηγηθεί στην φυγοδικία. Μια συγχώνευση που δικαιούται βάσει του ποινικού κώδικα και συγκεκριμένα από τα άρθρα 101, 107. Η εφαρμογή του νόμου θα επιτρέψει την αποφυλάκισή του, αφού οι υποδικίες του έχουν λήξει. Σε αντίθετη περίπτωση θα παραμείνει για περισσότερο από μία δεκαετία στη φυλακή, εκτίοντας συνολικά το άθροισμα των ποινών του.

Οι δικαστικές αυθαιρεσίες δυστυχώς αποτελούν μια ζοφερή πραγματικότητα για το σύνολο των φυλακισμένων στις ελληνικές φυλακές. Τα συμβούλια των φυλακών αλλά και οι εισαγγελείς που αναλαμβάνουν τις εκάστοτε υποθέσεις λειτουργούν, σχεδόν πάντα, με μοναδικό τους κριτήριο την “ταυτότητα” του κρατουμένου. Κάτι που σημαίνει ότι η ερμηνεία στο “γράμμα του νόμου” συνάδει φυσικά με την υπερεξουσία των δικαστικών, οι οποίοι τηρώντας τον πολιτικό/ κοινωνικό τους ρόλο στοχεύουν στην εξόντωση κάθε ανθρώπου που σηκώνει το ανάστημά του.

Ο Σπύρος Χριστοδούλου είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους που επί χρόνια έχει αποδείξει ότι βρίσκεται έμπρακτα απέναντι στο κράτος και τους σωφρονιστικούς του μηχανισμούς. Έχει αποδείξει με την πορεία του ότι στέκεται συνειδητά απέναντι σ’ ένα σύστημα εξαθλίωσης, ένα σύστημα που του επιφύλασσε πολλά χρόνια εγκλεισμού και επιδιώκει την τελική του εξόντωση.

Ο εισαγγελέας Δράκος έχει άμεση ευθύνη για την κατάσταση της υγείας του Σπύρου.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΣΠΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 23/2, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, 12:00

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών

via athens.indymedia.org