Αθήνα: Πανό αλληλεγγύης στους 8 προφυλακισμένους απο τις συγκρούσεις της 15/6 στα Εξάρχεια

0
234

Πανό αλληλεγγύης (στην πεζογέφυρα της λεωφόρου Κατεχάκη στον Καρέα) στους 8 προφυλακισμένους απο τις συγκρούσεις της 15/6 στα Εξάρχεια.

Λάβαμε 02/08/2018

Η καταστολή έρχεται να αποδείξει, ότι όποιος αμφισβητεί την αστική νομιμότητα που επιβάλλουν κράτος και κεφάλαιο θα δέχεται τις εκδικητικές ποινικές επιπτώσεις .

Παράλληλα, γίνεται αδίστακτη σε αυτούς που αγωνίζονται ενάντια στην καταπίεση, τους όρους εκμετάλλευσης και τη συνεπαγόμενη βία (της οποίας το μονοπώλιο προσπαθεί να κατέχει το κράτος) που αναπαράγει η κυριαρχία.

Η  δικαιοσύνη τους είναι ταξική, επιτίθεται απέναντι σε κάθε αναρχικό και σε  οποιοδήποτε άλλο ριζοσπαστικοποιημένο υποκείμενο  που προκαλεί ρωγμές στην «κανονικότητα» του υπάρχοντος εξουσιαστικού οικοδομήματος, εξαπλώνεται  άλλοτε με τρομονόμους και νεοεισαγόμενα νομοθετήματα, άλλοτε με στημένα κατηγορητήρια, κατασκευασμένα στοιχεία(καινοτόμα συνήθως) ειδικά δικαστήρια, ειδικές συνθήκες κράτησης και μεταγωγών και βασανισμούς αγωνιστών στην ασφάλεια και τα «σωφρονιστικά» κάτεργα .Όλα αυτά τα παραδείγματα συμπυκνώνουν ένα ολόκληρο πολυεπίπεδο καθεστώς εξαίρεσης για τον εσωτερικό εχθρό. Έτσι, οι μεθοδεύσεις αυτές αποσκοπούν έτσι κι αλλιώς στην ποινικοποίηση της συλλογικής δράσης και της κατάπνιξης κάθε μορφής αγώνα που δεν ευθυγραμμίζεται με τα σχέδια  της εξουσίας, όταν αυτά θέτουνε σε κίνδυνο την ακεραιότητα της.

Αντιθέτως, με τους πραγματικούς δολοφόνους, τρομοκράτες  και ληστές που δρουν ανεξέλεγκτα και απροκάλυπτα οργανώνοντας με κάθε  μέσο την πολλαπλή επίθεση στους «από τα κάτω» ….Εμείς από την πλευρά μας στεκόμαστε ανυποχώρητοι με κοινότητες αγώνα αδιαμεσολάβητες, αντιεραρχικές, βασισμένοι στην αυτοοργάνωση την αλληλεγγύη, την ισότητα και την αξιοπρέπεια. Ούτε βήμα πίσω!!!!

-ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 8 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΤΗΣ 15/6 ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΤΩΝ 11 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ

-ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

-ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

-ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

-ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ!!!!

Αναρχικοί/ες

Υ.Γ. Στις 30 Ιουνίου η εισαγγελέας Πειραιά Β. Μαρσιώνη απέστειλε κλήσεις για ανωμοτί κατάθεση στους πολιτικούς κρατούμενους Παναγιώτη Αργυρού, Κώστα Γουρνά, Δημήτρη Κουφοντίνα, Δαμιανό Μπολάνο, Γιώργο Νικολόπουλο, Μιχάλη Νικολόπουλο, Γεράσιμο Τσάκαλο και Χρήστο Τσάκαλο, ως ύποπτοι για «συμμετοχή και υποκίνηση σε εξέγερση», κατόπιν εντολής της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου. Αφορμή αυτής της δίωξης στάθηκε η δημοσιοποίηση κίνησης αλληλεγγύης και στήριξης(με συνυπογεγραμμένο κείμενο από τους προαναφερθέντες) στην ολιγόωρη εξέγερση που ξέσπασε στις φυλακές  Κορυδαλλού το πρωινό της 24 Φεβρουαρίου, εξαιτίας της βίαιης μεταγωγής του αναρχικού Ντίνου Γιαγτζόγλου την ίδια μέρα και εν μέσω απεργίας πείνας στις φυλακές της Λάρισας. Η προσπάθεια των κατασταλτικών μηχανισμών να καταστείλουν τους αγωνιστές εντός των τειχών, όπως και να ποινικοποιήσουν τις σχέσεις αλληλεγγύης που δημιουργούνται στο πλαίσιο του κοινού μας αγώνα δε θα μείνουν αναπάντητες. Να μην ανεχτούμε να επικρατήσει κανένα καθεστώς εξαίρεσης εντός κι εκτός των τειχών και η απόπειρα  κατάργησης των κατακτημένων με αγώνες δικαιωμάτων των πολιτικών κρατούμενων και όλων των φυλακισμένων αγωνιστών με όχημα στημένες δικογραφίες από την δικαστική μαφία.

Την απάντηση μας οφείλουμε να τη δώσουμε με ένα μαζικό και πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης ενάντια στους πολιτικούς εμπνευστές αυτών των διώξεων, δηλ. των ανδρείκελων της κρατικής εξουσίας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΕΡΜΑΙΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ

ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΝΕΑΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΚΕΚΤΗΜΕΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΠΑΘΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΟΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟΥΣ ΚΩΔΙΚΕΣ

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ!!!