Αθήνα: Κάλεσμα για τη συνδιαμόρφωση δράσεων εν όψει της απόφασης του εφετείου που αφορά εμπρηστικές επιθέσεις και απαλλοτριώσεις

0
210

Στις 29 Νοεμβρίου ξεκίνησε να εκδικάζεται σε 2ο βαθμό, στην ειδική αίθουσα του Κορυδαλλού, η υπόθεση που αφορά σε μια σειρά επιλογών του αναρχικού αγώνα με κατηγορούμενους τους συντρόφους Ντάλιο, Μιχαηλίδη, Πολίτη, Ρωμανό και το μέλος της ΣΠΦ Γ. Τσάκαλο. Η εν λόγω υπόθεση (σειρά υποθέσεων για την ακρίβεια) είχε εξ’ αρχής τα χαρακτηριστικά που διέπουν όλες τις δικογραφίες που χειρίζεται η αντιτρομοκρατική εναντίον των πολιτικών αντιπάλων του καθεστώτος. Φουσκωμένο κατηγορητήριο, σπάσιμο υποθέσεων για πολλαπλές προφυλακίσεις, διώξεις βάσει dna κτλ. Πιο συγκεκριμένα μια σειρά κατηγοριών (απαλλοτριώσεις τραπεζών και ΕΛΤΑ, κατοχή φυσιγγίων, πλαστογραφία, εμπρηστικές επιθέσεις) εντάχθηκαν στο πλαίσιο της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, με αποτέλεσμα όλες οι επιμέρους πράξεις να θεωρηθεί ότι συντελέστηκαν υπό τον 187Α.

Το πρωτόδικο δικαστήριο (με προεδρεύοντα τον Κωνσταντίνο Γκανιάτσο) ήρθε να προσθέσει μια ιδιαίτερη “καινοτομία” στο κατασταλτικό οπλοστάσιο μέσω του οποίου το κράτος εκδικείται τους δηλωμένους εχθρούς του. Ενώ λοιπόν όλοι οι σύντροφοι αθωώθηκαν από τη κατηγορία της ένταξης στη ΣΠΦ, εντούτοις οι επιμέρους πράξεις παρέμειναν ως “τρομοκρατικές” – λόγω της δεδομένης ασάφειας του νόμου 187Α – με άμεσο αποτέλεσμα οι σύντροφοι να καταδικαστούν ως “ατομικοί τρομοκράτες” σε βαρύτατες ποινές. Συγκεκριμένα ο Ν. Ρωμανος σε 20 χρόνια για 3 εμπρησμούς, ο Α. Ντάλιος σε 29 χρόνια για 3 απαλλοτριώσεις τραπεζών και ΕΛΤΑ με μοναδικό στοιχείο μείγματα dna, ο Δ. Πολίτης σε 13 χρόνια για διακεκριμένη κατοχή πυρομαχικών (φυσίγγια καραμπίνας κατά κύριο λόγο) και 1 απόπειρα απαλλοτρίωσης, ο Γ. Μιχαηλίδης σε 11 χρόνια για τα ίδια φυσίγγια και πλαστογραφία, ενώ το μέλος της ΣΠΦ Γ. Τσάκαλος σε 5 χρόνια για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία. Πέρα από το τεράστιο εύρος των ποινών η εφαρμογή του άρθρου περί “ατομικής τρομοκρατίας” είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται στα δικαστικά χρονικά (τουλάχιστον εναντίον αναρχικών).

Στο σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη άλλη μια προσπάθεια εξόντωσης αναρχικών συντρόφων με μια εισαγγελική πρόταση που επιχειρεί να στοχοποιήσει ευθέως το σύνολο του αναρχικού κινήματος ως τον εσωτερικό εχθρό και επιφυλάσσει βαρύτατες καταδίκες για τους συντρόφους μας. Συγκεκριμένα η ακροδεξιά εισαγγελέας Σοφία Αποστολάκη στην αγορευσή της παρουσίασε το αφήγημα πως η αναρχική πολιτική ταυτότητα (και μόνο) ενός ανθρώπου χαρακτηρίζει και τις πράξεις του ως “τρομοκρατικές”, ενώ αν αυτός δεν είναι ενταγμένος σε κάποια οργάνωση λειτουργεί πάντα ως “μοναχικός λύκος”. Σε αυτό το πλαίσιο μόνο τυχαία δεν θεωρούμε και την επιλογή να προεδρεύσει στο συγκεκριμένο δικαστήριο η Αναστασία Μουζάκη, λίγες μέρες αφότου ψήφισε αρνητικά (πάλι ως πρόεδρος) στην αίτηση αναστολής ποινής της Ηριάννας.

Η βαρύτητα του συγκεκριμένου δικαστικού δεδικασμένου που επιχειρείται να κατοχυρωθεί μας αφορά ΟΛΟΥΣ. Αφορά το σύνολο του ανταγωνιστικού κινήματος που επιλέγει να δράσει έξω και πέρα από τα όρια της αστικής νομιμότητας και να επιτεθεί στο κράτος και τους μηχανισμούς του. Αφορά κάθε άνθρωπο που δεν στέκεται αμέτοχος μπροστά στη καπιταλιστική βαρβαρότητα και με γνώμονα την αλληλεγγύη και τη συντροφικότητα επιλέγει το στρατόπεδο των από τα κάτω. Σε μια περίοδο έντονων ενδοσυστημικών κλυδωνισμών, εν μέσω σκανδάλων, μνημονίων, χιλιάδων επερχόμενων πλειστηριασμών, συνολικής υποτίμησης των όρων ζωής των από τα κάτω το συγκεκριμένο δικαστήριο αποτελεί ένα μήνυμα σε όσους θέλουν να επιλέξουν το δύσκολο μα συνάμα αναγκαίο δρόμο της επαναστατικής δράσης. Ένα μήνυμα το οποίο συνολικά ως αναρχικό κίνημα πρέπει να αντιστρέψουμε.

Καλούμε λοιπόν τη Πέμπτη 22/02 19.00 το απόγευμα στο Πολυτεχνείο (κτήριο Γκίνη) σε ανοιχτή συνέλευση με στόχο τη διοργάνωση δράσεων (παρεμβάσεις, πορείες κλπ) εν όψει της απόφασης του δικαστηρίου στις 26 Μαρτίου, σε ένδειξη αλληλεγγής στους συντρόφους μας. Μέσα από μια οριζόντια διαδικασία επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε μια εστία αγώνα όσον αφορά τις πολιτικές δίκες. Είναι σημαντικό να κατανοηθεί από όλους τους συντρόφους πως μέσω της δικαστικής “καινοτομίας” που πάει να κατοχυρωθεί, δίνεται η δυνατότητα στους δικαστικούς κύκλους να κατηγορούν και να καταδικάζουν ΚΑΙ μεμονωμένους συντρόφους στα πλαίσια του 187Α με άμεση συνέπεια τον πολλαπλασιασμό των ποινών τους. Καλούμε τους αναρχικούς, τον κόσμο του Αγώνα να συνταχθεί στο πλευρό των φυλακισμένων συντρόφων μας για να μην αφήσουμε αυτή τη δικαστική επίθεση που επιχειρείται αναπάντητη.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

Συνέλευση για τη διάχυση αναρχικού λόγου και δράσης

Υ.Γ. Στα πλαίσια της όσο δυνατόν καλύτερης λειτουργίας των ανοιχτών συνελεύσεων και της άμεσης προώθησης της υπόθεσης θεωρούμε ότι οι αποφάσεις της συνέλευσης θα πρέπει να παίρνονται σε πρώτο χρόνο.

via athens.indymedia.org