Αρχική » mpalothia - BLOG | Τελευταία νέα » Aθήνα, Γενάρης 1991: “Η μόνη επανάσταση που θα υπάρξει είναι αυτή που κουβαλάμε εμείς μέσα μας”

Aθήνα, Γενάρης 1991: “Η μόνη επανάσταση που θα υπάρξει είναι αυτή που κουβαλάμε εμείς μέσα μας”

Aθήνα, Γενάρης 1991: “Η ΜΟΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ”

Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε όλοι μάρτυρες μιας εκστρατείας των μέσων μαζικής παραπληροφόρησης όσον αφορά το “ποιόν” και το “ποσόν” του μαθητικού κινήματος.

Η πρώτη πράξη παίχτηκε με τις συγκρούσεις της Πέμπτης και της Παρασκευής, όπου εφημερίδες και σταθμοί, έσπευσαν να καταδικάσουν και να μας πείσουν ότι ήταν υποκινούμενες από “αναρχικά” στοιχεία, προβοκάτορες, ύποπτους μηχανισμούς και έπεται συνέχεια, κάτι το οποίο απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα, καταδικάζοντας βέβαια παράλληλα και τις βιαιότητες των ΜΑΤ-ΜΕΑ. Σ’ αυτή την περίπτωση υπάρχουν δύο εκδοχές: ή αυτός που τα γράφει είναι ηλίθιος ή είναι τόσο αποκομμένος από τα κοινωνικά δρώμενα, χωμένος σε μια αναπαυτική πολυθρόνα, βολεμένος με μια αριστερή “προοδευτική” ιδεολογία, ώστε να αδυνατεί να τα ερμηνεύσει.

Εμείς οι “προβοκάτορες”-μαθητές, που δύο μήνες πια, στηρίζουμε τις καταλήψεις, και όλος ο κόσμος που στέκεται δίπλα μας, θεωρούμε απόλυτα φυσιολογικό, το ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να μας καταλάβουν. Είναι από κάθε άποψη νεκροί, ανίκανοι ν’ αρπάξουν τη ζωή από τα μαλλιά και να την ξεζουμίσουν, να νοιώσουν τη χαρά και τη λύπη, το θυμό και την αγανάκτηση, τη συντροφικότητα και το συναίσθημα, ανίκανοι ν’ αντισταθούν. Τα αρτηριοσκληρωμένα “ριζοσπαστικά” μυαλά τους περιορίζονται, όντας αδύναμα έστω και ν’ αγγίξουν την πραγματικότητα, σε εκτιμήσεις και κρίσεις κατά παντός υπευθύνου με κύριο στόχο την κυβέρνηση, “χρυσώνοντας” το χάπι για εξιλέωση στις ένοχες συνειδήσεις τους.

Η δεύτερη πράξη παίχτηκε, και παίζεται, από τη στιγμή που αλλάζει ο υπουργός παιδείας και ο διάλογος αρχίζει από μηδενική βάση. Τα ΜΜΕ σπεύδουν να προαναγγείλουν νίκη των μαθητών, οπότε και αναίτια τη συνέχιση των καταλήψεων και προλέγουν ως κασσάνδρες κακών μαντάτων τη λήξη τους, αγνοώντας το σημαντικότατο για μας θέμα, της αποφυλάκισης των συλληφθέντων, όπως επίσης και την ποινικοποίηση των καταλήψεων. Είναι ολοφάνερη η προσπάθεια για εκτόνωση της κατάστασης, ξεχνώντας πολύ εύκολα τους πέντε δολοφονημένους, τους άγρια χτυπημένους τραυματίες από τα ΜΑΤ-ΔΑΠ καθώς επίσης και τις ημέρες χημικού πολέμου που έζησε η Αθήνα. Οι καταλήψεις μπορεί να πλησιάζουν στο τέλος τους, αλλά πότε αυτό θα έρθει μόνο οι γενικές συνελεύσεις, υπόδειγμα αυτοοργάνωσης και άμεσης δημοκρατίας μπορούν να τ’ αποφασίσουν. Καταγγέλουμε κάθε προσπάθεια εκτόνωσης του αγώνα μας από τα ΜΜΕ, ρίχνοντας το σπέρμα της ηττοπάθειας και παρουσιάζοντας το συμβιβασμό ως μοναδική λύση.

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ
ΩΣ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Εμείς οι προβοκάτορες μαθητές σίγουροι πάντα για τους εαυτούς μας ξέρουμε καλά ότι τα όνειρα μας δεν εκπληρώθηκαν, αλλά πως όσα κάναμε τους δημιούργησαν εφιάλτες, αφού για πρώτη φορά ο χώρος του σχολείου, κατειλημμένος και λειτουργώντας από εμάς, μας δίδαξε όσα τόσα χρόνια δεν μας δίδαξαν τα βιβλία.

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ 1ου, 3ου, 4ου, 5ου, 6ου, 7ου, 8ου, 9ου, 10ου, 12ου, 1ου, 2ου, 3ου (ΤΕΛ Περιστερίου), Καταλήψεις Γκράβας, ΕΠΛ Ν.Φιλαδέλφειας, 25ου Πλάκας.

via facebook

Δείτε επίσης

Χανιά: Οι παραλειπόμενοι της ιστορίας – μια περιήγηση στις γειτονιές των ξεχασμένων της πόλης (μπροσουράκι)

Οι παραλειπόμενοι της ιστορίας: μια περιήγηση στις γειτονιές των ξεχασμένων της πόλης (μπροσουράκι) Σε pdf …

Αφήστε μια απάντηση