Αθήνα: Ένταση στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού στη δίκη της ΣΠΦ

 

Επεισοδιακά ξεκίνησε και η σημερινή συνεδρία της δίκης της ΣΠΦ για το σχέδιο απόδρασης(στην ίδια δίκη δικάζονται και οι συγγενείς των μελών της ΣΠΦ μετά τις φασιστικές διώξεις που έγιναν εναντίον τους).

Αρχικά η πρόεδρος Ασημίνα Υφαντή απαγόρευσε στους 3 συντρόφους της ΣΠΦ (Όλγα Οικονομίδου, Τσάκαλο Γεράσιμο, Τσάκαλο Χρήστο) που είχε αποβάλλει, την επιστροφή τους στο δικαστήριο και έτσι δικάζονται απόντες..

Κατατέθηκε αίτηση εξαίρεσης από το μέλος της ΣΠΦ Μ. Νικολόπουλο κατά της πρόεδρου καθώς στην προηγούμενη συνεδρία τον δίκασε χωρίς να έχει συνήγορο.

Το δικαστήριο πραξικοπηματικά απέρριψε ακόμα και την εξέταση της αίτησης απόρριψης (κανονικά συνεδριάζει ξεχωριστό δικαστήριο για τις αιτήσεις εξαίρεσης) και διέταξε την συνέχιση της δίκης.

Στο άκουσμα του νέου πραξικοπήματος από την μεριά της πρόεδρου Α. Υφαντή, προκλήθηκε ένταση με τους συντρόφους της ΣΠΦ να την βρίζουν και να της πετούν ένα βιβλίο καθώς αποχωρούσαν. Οι αλληλέγγυοι σύντροφοι που είχαν συγκεντρωθεί φώναζαν συνθήματα και γενικώς υπήρχε ένταση. Η πρόεδρος Α. Υφαντή διέταξε την εκκένωση του ακροατηρίου από τους αλληλέγγυους και έδωσε εντολή στους μπάτσους να τους απομακρύνουν. Ακολούθησαν σπρωξίματα, κλωτσιές και μπουνιές με τους αλληλέγγυους συντρόφους να αντιστέκονται και να αρνούνται να αποχωρήσουν, ενώ καλεστήκαν αστυνομικές ενισχύσεις (μπλεδες και διμοιρία ΜΑΤ). Στην διάρκεια των συμπλοκών τραυματίστηκαν σύντροφοι..Τελικά η αίθουσα εκκενώθηκε και τώρα το δικαστήριο πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών.

ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΣΠΦ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Ένταση στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Πριν λίγη ώρα κατά τη διάρκεια της δίκης για το σχέδιο απόδρασης της ΣΠΦ προκλήθηκε ένταση όταν η έδρα απέρριψε την αίτηση εξαίρεσης της προέδρου Υφαντή. Τότε οι αλληλέγγυοι που βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και έγινε διαπληκτισμός κατηγορούμενων με την έδρα, η οποία ζήτησε την αποβολή τόσο των αλληλέγγυων όσο και των κατηγορούμενων, οι οποίοι και αρνήθηκαν. Εντός της αίθουσας υπήρχαν 2 διμοιρίες μπλέδων ζητούσαν από τους αλληλέγγυους να βγουν έξω και σήκωσαν με τη βία αλληλέγγυο άτομο για να τον βγάλουν. Έγινε μικροσυμπλοκή με σπρωξίματα και συνθήματα και έβγαλαν 3 αλληλέγγυους. Οι υπόλοιποι έμειναν μέσα στην αίθουσα για κανένα τέταρτο ενώ είχε σταματήσει η διαδικασία, με τους μπάτσους να τους λένε συνεχώς να βγουν έξω. Ο αλληλέγγυος κόσμος άρχισε να σπάει και οι περισσότεροι βγήκαν έξω στον διάδρομο, όπου κατέφθασε μία διμοιρία ΜΑΤ και ο προϊστάμενος της έδωσε εντολή για προσαγωγές αν δεν φύγουν. Οι τελευταίοι αλληλέγγυοι έμειναν στον διάδρομο για ένα 20λεπτο, από όπου τους έβγαλαν έξω οι μπάτσοι με τη βία.

Η δίκη συνεχίζεται μέχρι τώρα κεκλεισμένων των θυρών, με την παρουσία μόνο δικηγόρων και ασφαλιτών.

Αναδημοσίευση απο athens.indymedia.org

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες