Αθήνα: Ενημέρωση από την συγκέντρωση – μικροφωνική αλληλεγγύης

0
933

Ενημέρωση από την συγκέντρωση – μικροφωνική αλληλεγγύης στους διωκόμενους αναρχικούς από την Ρωσία

Στα πλαίσια της Διεθνούς εβδομάδας αλληλεγγύης στους διωκόμενους αναρχικούς και αντιφασίστες της Ρωσίας (22 – 29 Φλεβάρη) η Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές πραγματοποίησε Συγκέντρωση – Μικροφωνική στην πλατεία Εξαρχείων, την Παρασκευή 28 Φλεβάρη. Κατά την διάρκεια της Συγκέντρωσης διαβάστηκαν κείμενα αλληλεγγύης από τη μικροφωνική, πετάχτηκαν τρικάκια, μοιράστηκαν κείμενα και αναρτήθηκε πανό στην ελληνική και τη ρωσική γλώσσα.

“Ας κάνουμε τα τείχη να γκρεμιστούν…”

Σχετικά με την καταδίκη των ρώσων αντιφασιστών για την οργάνωση «Δίκτυο»

Στις 10 Φλεβάρη, το δικαστήριο της πόλης Πενζ στη Ρωσία καταδίκασε τους έξι αναρχικούς και αντιφασίστες και άλλο ένα άτομο που κατηγορούνταν για συμμετοχή στην πλαστή από τη ρώσικη αστυνομία οργάνωση «Δίκτυο» («Σιετ»), που αποτελεί τη βασική φάμπρικα κατασκευής διώξεων. Το βασικό κατηγορητήριο ήταν ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές ενέργειες με σκοπό την ανατροπή της ρώσικης κυβέρνησης, «στρατολογώντας άτομα που μοιράζονταν την αναρχική ιδεολογία». Επίσης κατηγορήθηκαν πως σχεδίαζαν να τοποθετήσουνε βόμβες με σκοπό «την αποσταθεροποίηση του πολιτικού κλίματος στη χώρα», να προκαλέσουν εκρήξεις κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών του 2018 και του Μουντιάλ που ακολούθησε, καθώς και ένοπλες ταραχές. Όλοι τους δήλωσαν ότι αρνούνται τις κατηγορίες, ότι βασανίστηκαν από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (Εφ Ες Μπε) και πως η υπόθεση είναι στημένη από την κυβέρνηση ώστε να δημιουργηθεί ένα ψευδοαφήγημα εσωτερικού εχθρού.

Το δικαστήριο καταδίκασε όλους τους αναρχικούς και αντιφασίστες από 6 έως και 18 χρόνια.

Η προφανώς στημένη υπόθεση και οι βαριές καταδίκες δημιουργούν επικίνδυνο προηγούμενο για τα κινήματα όχι μόνο στη Ρωσία αλλά και διεθνώς.

Αναγνωρίζοντας την αλληλεγγύη μεταξύ αυτών που αγωνίζονται ως τη βαθιά εκείνη γραμμή που καταργεί τα σύνορα και τις αποστάσεις και δημιουργεί εστίες κοινότητας και αντίστασης, στέλνουμε την αλληλεγγύη μας στους ρώσους αναρχικούς και αντιφασίστες που μάχονται την εξαθλίωση και τη φτώχεια, το τέρας του καπιταλισμού και του φασισμού, κάτω από τις πιο δύσκολες και πιεστικές συνθήκες, θυσιάζοντας στη μάχη αυτή τις ζωές τους και την ελευθερία τους.

Λευτεριά στους ρώσους αντιφασίστες που καταδικάστηκαν για την υπόθεση «Δίκτυο»

Αλληλεγγύη στους ρώσους αναρχικούς και αντιφασίστες που διώκονται και βασανίζονται από το ρωσικό κράτος

ВАШИ ПЫТКИ НЕ УБЬЮТ НАШИ ИДЕИ!

ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ!

Συνέλευση αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

Πρωτότυπη δημοσίευση 04/03/2020
via athens.indymedia.org