Αρχική » Antifa » Αθήνα: Ενημέρωση από την αντιφασιστική αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια στις 13/05/2018

Αθήνα: Ενημέρωση από την αντιφασιστική αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια στις 13/05/2018

Την Κυριακή 13/05/2018 είχε καλεστεί πανεθνικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος από ένα συνονθύλευμα φασιστών-εθνικιστών-χριστιανοταλιμπάν ελληναράδων.

Την Παρασκευή ανακοινώνεται από κάποιες παραθρησκευτικές οργανώσεις, κάλεσμα για συγκέντρωση και στα Προπύλαια την ίδια ώρα με αυτήν της πλατείας Συντάγματος. Το τελευταίο αυτό κάλεσμα αναπαρήγαγε και η Χ.Α μέσω του site της και έτσι, καλέστηκε επείγουσα ανοιχτή συνέλευση για την συνδιαμόρφωση αντισυγκέντρωσης, με σκοπό την ακύρωση της φασιστοσυγκέντρωσης στα Προπύλαια.

Την Κυριακή γύρω στις 13.00 περίπου 80 σύντροφοι κινήθηκαν πλήρως εξοπλισμένοι από την πλατεία Εξαρχείων προς τα Προπύλαια, όπου διέμειναν μέχρι τις 16.00 ακυρώνοντας την προγραμματισμένη τους συγκέντρωση. Στα σημείο ήταν επίσης η ΟΡΜΑ και η ΣΑΚΤΧ. Κατά την διάρκεια της αντισυγκέντρωσης, εκδιώχθηκαν διάφοροι/ες γραφικοί εθνικιστές οι οποίοι κατέφθαναν παρέα με τους ιδεολογικούς τους υποστηρικτές, τους παπάδες. Επίσης, εκδιώχθηκε και ένας εκ των οργανωτών αφού πρώτα κατασχέθηκαν τα 2 σιμπι που είχε πάνω του.

Όλοι οι αγωνιστές/ριες έδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά, κάνοντας σαφές στον εχθρό πως δεν θα καταφέρει να διεκδικήσει ούτε σπιθαμή δημόσιου χώρου.

Ενάντια σε έθνη και θρησκείες

Πόλεμος σε κράτος και κεφάλαιο

Φασίστες στις τρύπες σας

Αναρχικές/οι

via athens.indymedia.org

Δείτε επίσης

Ιταλία: Κείμενο για τους κατηγορούμενους της επιχείρησης «Scripta Manent » κατά την συνεδρίαση της 31ης Μάη

Ενόψει της παρουσίας μας σε ένδειξη αλληλεγγύης στο δικαστήριο στις 31 Μαΐου , γράφουμε αυτές …

Αφήστε μια απάντηση