Αθήνα: Ενημέρωση απο τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στη πρεσβεία της Χιλής

0
223

Στα πλαίσια του Πανελλαδικού Καλέσματος στους εξεγερμένους στην Χιλή – 30/10 έως 1/11 , τη Παρασκευή 1/11 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση πλησίον της πρεσβείας της Χιλής και πορεία προς τα Εξάρχεια.

Ο κόσμος συγκεντρώθηκε αρχικά στις 17:30 στην πλατεία της εξόδου του σταθμού του Μετρό Ευαγγελισμός όπως προβλεπόταν και στο κάλεσμα, όπου και μοιράστηκαν κείμενα. Στη συνέχεια ένας αριθμός περίπου 100 συντρόφων και συντροφισσών κινήθηκε συντεταγμένα στη Βασιλίσσης Σοφίας μέχρι και το φραγμό των αστυνομικων δυνάμεων στο ύψος της Ριγίλλης όπου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση όσο πιο κοντά στην πρεσβεία ήταν δυνατό για περίπου μία ώρα. Με το πέρας της συγκέντρωσης ο κόσμος πορεύθηκε μέχρι και τα Εξάρχεια μέσω Βασιλίσσης Σοφίας και Σόλωνος. Την πορεία ακολουθούσαν μέχρι και τη Νομική σχεδόν διμοιρίες των ΜΑΤ οι οποίες υπήρξαν ιδιαίτερα προκλητικές και πιεστικές επιζητώντας την οποιαδήποτε αφορμή να επιτεθούν. Εν τούτοις η περιφρούρηση συντρόφων και συντροφισσών κράτησε τις θέσεις της με ψυχραιμία και συνολικά ο κόσμος κινήθηκε με παλμό φωνάζωντας συνθηματα αλλαγγύης στους εξεγερμένου/ες της Χιλής.

Στη πορεία αλληλεγγύης συμμετείχαν και σύντροφοι από το Λαϊκό Μέτωπο Τουρκίας, οι οποίοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση στη πρεσβεία της Τουρκίας.

Συνέλευση σήμερα Κυριακή 03/11 18.00 Γκίνη για τη συνέχιση δράσεων αλληλεγγύης στους εξεγερμένους της Χιλής.

Συνέλευση αλληλεγγύης στους εξεγερμένους της Χιλής

Πρωτότυπη δημοσίευση 03/11/2019
via athens.indymedia.org