Αρχική » Antifa » Αθήνα: Ενημέρωση απο Αντιφασιστική περίπολια στο κέντρο

Αθήνα: Ενημέρωση απο Αντιφασιστική περίπολια στο κέντρο

Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου με αφορμή την φασιστοσύναξη της Χρυσής Αυγής για την επέτειο των Ιμίων και το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την επόμενη μέρα περίπου 60 σύντροφοι και συντρόφισσες πραγματοποιήσαμε αντιφασιστική περιπολία στους δρόμους της Αθήνας.

Ξεκινήσαμε από τα Εξάρχεια περνώντας από Ομόνοια, Αιόλου και διασχίσαμε την οδό Αθηνάς φτάνοντας στη πλατεία Μοναστηρακίου. Λίγο μετά την άφιξη μας εκεί δεχτήκαμε επίθεση από δύο διμοιρίες ΜΑΤ με κρότου λάμψης ενώ έγινε και εισβολή μέσα στο χώρο του μετρό χτυπώντας μέχρι και άσχετο κόσμο που απλά βρισκόταν εκεί. Στη συνέχεια ανασυγκροτηθήκαμε και αποχωρήσαμε όλοι μαζί.

Μετά από λίγη ώρα οι μπάτσοι επιτέθηκαν και σε δεύτερη αντιφασιστική περιπολία συντρόφων συλλαμβάνοντας δύο άτομα. Για ακόμη μια φορά προετοίμασαν το έδαφος ώστε να μπορούν να αλωνίζουν ανενόχλητοι κάθε λογής φασίστες που προφανώς μόνο με τη κάλυψη των μπάτσων μπορούν να βγουν στο δρόμο.

Αυτό φάνηκε και την επόμενη μέρα με την αστυνομική παρουσία πέριξ της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στα Προπύλαια.

Οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών όμως δεν κατάφεραν για μια ακόμη φορά να πραγματοποιήσουν αυτό το οποίο μια ζωή ονειρεύονται και η κύρια αιτία είναι οι μαχητικές περιφρουρήσεις συντρόφων που υπήρχαν σε κάθε πιθανό σημείο (καταλήψεις, στέκια, περιοχές και στενά) το οποίο και θα μπορούσε να αποτελέσει στόχο για επίθεση. Όσοι έκαναν το λάθος και προσπάθησαν να πλησιάσουν έφυγαν τρέχοντας ή κατέληξαν στο νοσοκομείο. Ακόμα και στη προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός έλαβαν και εκεί την απάντηση που τους αναλογεί αποτυγχάνοντας μάλιστα δύο φορές.

Κράτος και φασίστες πάντα πορευόντουσαν μαζί με στόχο την αποδυνάμωση του κόσμου του αγώνα ενάντια στο κράτος το κεφάλαιο και το φασισμό.

 

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΜΟΝΟ ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ

Αντιφασιτική -Αντιεξουσιαστική ομάδα Bellini
Αντιφασίστες-Αντιφασίστριες

via athens.indymedia.org

Δείτε επίσης

Αθήνα: Τουρνουά Ποδοσφαίρου στο Λόφο του Στρέφη με μουσική, φαγητό και ποτό

Για εμάς η εκκένωση και κατεδάφιση του κατειλημμένου γυμναστηρίου είναι μια ξεκάθαρη επίθεση σε εκείνους και εκείνες που δεν χωράνε στον κανιβαλιστικό κόσμο της εξουσίας, που προσπαθούν μέσω της αυτοοργάνωσης να αντιπροτάξουν έναν άλλον τρόπο ζωής και εναντιώνονται στο κράτος και το κεφάλαιο. Οι καταλήψεις είναι δομές αντίστασης, κάλυψης αναγκών και βάσεις ενός πολύμορφου α/α κινήματος και θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο, ότι θα διεκδικούμε τον ζωτικό χώρο με κάθε διαθέσιμο μέσο.

Αφήστε μια απάντηση