Αθήνα: Εκκένωση του ΑΣΠ – κάλεσμα σε μικροφωνική

0
820

Στις 6/1/2020 ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Παντείου ότι με απόφαση της συγκλήτου εκκενώθηκαν τρείς χώροι στο ισόγειο του γυάλινου κτηρίου με το πρόσχημα της”εξυπηρέτησης πανεπιστημιακών αναγκών”.

Ο ένας εκ των τριών χώρων χρησιμοποιούταν μέχρι πέρσι απ τη ΔΑΠ/ΝΔΦΚ μέχρι τη στιγμή που το καταλάβαμε. Ο δεύτερος χώρος ήταν το στέκι των Unfair Play και πλέον στέγαζε την Αυτόνομη Πρωτοβουλία Παντείου. Όσο για τον τρίτο χώρο ήταν το παλιό στέκι της ΚΝΕ.

Στην ανακοίνωση αυτή οι χώροι παρουσιάζονται ως ”βανδαλισμένοι και αναξιοποίητοι” ενώ επρόκειτο για ενεργά πολιτικούς χώρους που στέγαζαν συνελεύσεις. Με απόφαση της πρυτάνεως Κριάρη και της συγκλήτου η εκκένωση και “ανακαίνιση” των χώρων έγινε εν μέσω γιορτών που η σχολή ήταν κλειστή και άδεια, ανοίγοντας μια νέα αίθουσα μαθημάτων.

Οι πρυτανικές αρχές συνεπικουρικά με τον γενικευμένο κατασταλτικό σχεδιασμό του κράτους επιτίθονται στα κομμάτια εκείνα εντός του πανεπιστημίου,που στέκονται ανάχωμα στην στήρα ακαδημαϊκή κανονικότητα η οποία σταδιακά επιβάλλεται. Αυτά το κομμάτια είναι εκείνα που όσο “ανακαινίζονται” τόσο θα φουντώνουν, θα δημιουργούν και θα σκέφτονται νέους τρόπους διάσπασης της ομαλότητας.

Καλούμε τη Δευτέρα 13/1 σε μικροφωνική συγκέντρωση στο Πάντειο ώρα 12:00.

Αντιεξουσιαστικό Στέκι Παντείου

Πρωτότυπη δημοσίευση 08/01/2020
via athens.indymedia.org