Αθήνα: Εισβολή των ΜΑΤ κι εκκένωση της Κατάληψης Ματρόζου 45 στο Κουκάκι [Video]

0
220

Ξημερώματα Δευτέρας 12 Μαρτίου περίπου στις 6 το πρωί ξεκίνησε με δακρυγόνα και κρότου-λάμψης από τα ΜΑΤ μέσα σε γειτονιά στο Κουκάκι επιχείρηση εκκένωσης της Κατάληψης Στέγης και Αγώνα Ματρόζου 45.

Οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι που βρίσκονταν μέσα στην κατάληψη την υπερασπίστηκαν μαχητικά και εν τέλει προσήχθησαν και μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ περίπου στις 9:30 το πρωί. Οι προσαγωγές έχουν ήδη μετατραπεί σε συλλήψεις ενώ μέχρι τώρα οι κατηγορίες είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα για διατάραξη κοινής ειρήνης .Ένα άτομο έχει χτυπηθεί από τους μπάτσους στο κεφάλι.

Οι 2 εκ των προσαγωγών έγιναν έξω από το κτίριο σε άτομα που προσέγγισαν την κατάληψη μόλις ξεκίνησε η εκκένωση. Εκτός από δυνάμεις ΟΠΚΕ και ΥΜΕΤ τα ΜΑΤ συνόδευαν ένα πυροσβεστικό όχημα και ένα ασθενοφόρο. Μαζί με τους αλληλέγγυους και τις αλληλέγγυες που συγκεντρώθηκαν στο σημείο φωνάζοντας συνθήματα, κάτοικοι από την γειτονιά είχαν βγει στα μπαλκόνια και στο δρόμο, φωνάζοντας κατά των μπάτσων.

Παράλληλα την ίδια μέρα σήμερα το κράτος επιτέθηκε και εκκένωσε άλλες 2 καταλήψεις στα Εξάρχεια στο πλαίσιο μιας συντονισμένης επίθεσης στις αυτοοργανωμένες δομές του αγώνα.