Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης στους-ις αόρατους-ες αυτού του κόσμου

Πέμπτη 18 Ιουνίου – Μοναστηράκι 18:30

Λάβαμε 28/05/2020

Διαδήλωση αλληλεγγύης στους-ις αόρατους-ες αυτού του κόσμου

Πέμπτη 18 Ιουνίου – Μοναστηράκι 18:30

Το μεγαλύτερο ψέμα της περιόδου αυτής είναι πως απέναντι σε αυτήν την πανδημία είμαστε όλοι ίσοι. Κανείς φτωχός δεν έχει την ίδια πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και φάρμακα, τις ίδιες δυνατότητες καλής διατροφής και ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος, τις ίδιες δυνατότητες μη συγχρωτισμού και ελάχιστης έκθεσης στον κίνδυνο με έναν πλούσιο. Είναι τελικά αυτός, ο φτωχός, που, αν δεν είναι φυλακισμένος ή κρατούμενη μετανάστρια, θα βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς που αναγκάστηκαν να δουλεύουν σε συνθήκες μεσαιωνικής γαλέρας ή εντάχθηκε στις στρατιές των ανέργων που ήδη υπήρχαν. Είναι τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα αυτά που παγκοσμίως χτυπήθηκαν περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού, όπως δείχνουν οι χιλιάδες νεκροί του βιομηχανικού ιταλικού βορρά, οι ομαδικοί τάφοι των φτωχών στις ΗΠΑ και η εξάπλωση του ιού στους γκετοποιημένους αφροαμερικανούς, οι πληβείοι στη Λατινική Αμερική που έβαζαν τους νεκρούς σε χαρτόκουτα ή έκαιγαν τα πτώματα των συγγενών τους στον δρόμο.

Η προϋπάρχουσα ανυπαρξία υγειονομικών μέτρων, αλλά κυρίως η άρνηση του κράτους να ληφθούν μέτρα προστασίας των κρατούμενων αποτέλεσε δείγμα της φασιστικής της αντίληψης της κυβερνητικής πολιτικής για την μηδαμινή αξία της ανθρώπινης ζωής των εκτοπισμένων. 

Καμία πειθαρχική δίωξη στις εξεγερμένες κρατούμενες της Θήβας

Κανένα καθεστώς εξαίρεσης

Καμιά πειθαρχική φυλακή στον Δομοκό ούτε πουθενά

*Προτείνουμε τη χρήση μέσων αυτοπροστασίας, ό,τι κρίνει ο/η καθένας/μια απαραίτητο, ώστε η πορεία μας να μας χωράει όλους/ες, ως έναν ακόμη τρόπο έκφρασης της αλληλεγγύης μας.

Ανοιχτή συνέλευση
για την διοργάνωση πορείας αλληλεγγύης στους-ις αόρατους-ες αυτού του κόσμου

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης στους-ις αόρατους-ες αυτού του κόσμου

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης στους-ις αόρατους-ες αυτού του κόσμου

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες