Αθήνα: Αντιεθνικιστική συγκέντρωση,

24/01, Πλ. Κάνιγγος, 19.00

Λάβαμε 24/01/2019

Τους τελευταίους μήνες με αφορμή την υπόθεση ονοματοδοσίας του κράτους της Μακεδονίας, ένας εθνικιστικός συρφετός έχει κάνει εντονότερα την εμφάνισή του στο δημόσιο χώρο, με συλλαλητήρια στα οποία καλούν η Χρυσή Αυγή, ακροδεξιές γκρούπες, πατριωτικές και εκκλησιαστικές οργανώσεις, δεξιά κόμματα και αριστερές παραφυάδες, ενώ σε αυτά ανταποκρίνεται και μέρος της κοινωνίας, που αναπαράγει την εθνικιστική ρητορική.

Στο πλαίσιο αυτών των συλλαλητηρίων, χώροι αντίστασης και ελευθερίας έχουν δεχθεί επιθέσεις (εμπρησμός κατάληψης Libertatia, επιθέσεις σε ΕΚΧ σχολείο, κατειλημμένο θέατρο Εμπρός, κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ), ενώ έχουν χτυπηθεί μετανάστες,-στριες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια στιγμή, με την εθνικιστική προμετωπίδα του αριστερού πατριωτισμού αποδεικνύει περίτρανα πως το κράτος έχει συνέχεια και ξεδιπλώνει (και) με την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών την αριστερή πολιτική προώθησης και ισχυροποίησης των εθνικών συμφερόντων και διασφάλισης της εθνικής συνοχής.

Όμως ο εθνικός και εθνικιστικός θίασος δεν κινήθηκε ούτε θα κινηθεί και σήμερα ανενόχλητος στην πόλη, καθώς αναρχικοί και αναρχικές σαν και εμάς που στεκόμαστε σήμερα στην Πλατεία Κάνιγγος, στήνουμε αναχώματα στον εθνικισμό και τις φασιστικές συμμορίες, πολεμάμε το εθνικό αφήγημα που εξοντώνει ως εσωτερικό εχθρό το διαφορετικό, αγωνιζόμαστε ενάντια σε κράτη, πατρίδες, έθνη, πατριαρχία, θρησκεία και στρατούς. Για αυτό και σήμερα βρισκόμαστε στον δρόμο για να μην αφήσουμε σπιθαμή γης στον εθνικισμό και τον φασισμό.

Σε Ελλάδα, Τουρκία, Μακεδονία, ο εχθρός είναι στις τράπεζες και τα υπουργεία

Η εθνική ενότητα με αίμα είναι βαμμένη, στον κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι

Ούτε σπιθαμή γης στον εθνικισμό και τις φασιστικές συμμορίες.

Αγώνας ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο.

Αντιεθνικιστικήσυγκέντρωση, 24/01, Πλ. Κάνιγγος, 19.00

Άπατρις

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες