Αθήνα: Ανταπόκριση από τη δίκη των 5 για την πρωτομαγιάτικη διαδήλωση NoΕxpo 2015 στο Μιλάνο

0
197

Την Παρασκευή 9 Μαρτίου στο κτίριο 9 της Ευελπίδων έλαβε χώρα η δίκη για τους 5 συντρόφους μας σε σχέση με τα όσα έγιναν την 1η Μαίου του 2015 στο Μιλάνο. Εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας υπήρχε πλήθος αλληλέγγυων από νωρίς. Οι 5 βρέθηκαν αντιμέτωποι με κατηγορίες για διακεκριμένες φθορές, αντίσταση κατά της Αρχής και διατάραξη κοινής ειρήνης. Εξ’ αρχής δόθηκε από τη μεριά της υπεράσπισης έμφαση στη δυσανολογία των κατηγοριών και των αντίστοιχων ποινών σε σχέση με τον Ιταλικό ποινικό κώδικα αλλά και των ασαφών και αόριστων σοιχείων εις βάρος των 5.

Στη πορεία της δίκης η κατηγορία για διακεκριμένες φθορές έπεσε, ενώ και οι 5 καταδικάστηκαν για αντίσταση κατά της αρχής και για διατάραξη κοινής ειρήνης με δύο και ένα χρόνο ποινή φυλάκισης αντίστοιχα, συγχωνεύοντας σε 2,5 χρόνια συνολικά με τριετή αναστολή. Με την απόφαση αυτή μπλοκάρεται στην πράξη κάθε νέο ευρωπαικό ένταλμα σύλληψης του ιταλικού κράτους εις βάρος των 5. Επομένος σταθμός του αγώνα ενάντια στα ευρωεντάλλματα και τις διώξεις του NoExpo, η δίκη των 5 συντρόφων μας και του 5ο συγκατηγορούμενου ιταλού διαδηλωτή, στις 11 Απρίλη στο Μιλάνο.

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΕΡΗΜΩΣΕ ΤΟ ΜΙΛΑΝΟ ΗΤΑΝ Η EXPO

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ!

Φωτογραφία: Στα αριστερά, ο πρώην διευθυντής της ΕΧPO και νυν δήμαρχος του Μιλάνο, Giuseppe Sala (κατηγορούμενος για το σκάνδαλο «Piastra», ένα από τα πολλά σκάνδαλα της διεθνούς έκθεσης, τα οποία συγκαλύφθηκαν για την απρόσκοπτη και ομαλή διεξαγωγή της. ) ποζάρει με το γνωστό και διαχρονικό σύνθημα «no justice no peace».

via free5.gr