Αθήνα: Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στην ACS

0
1087

Μεσούσης της υγειονομικής-οικονομικής κρίσης και ενώ οι εταιρείες ταχυμεταφορών είναι από τους λίγους κλάδους που εμφανίζουν αύξηση τζίρου, η εταιρεία ACS προχώρησε σε αιφνιδιαστική αυξήση των τιμολογιών της, επιχειρώντας να αισχροκερδίσει εκμεταλλευόμενη την τεράστια αύξηση στην ζήτηση των υπηρεσιών ταχυμεταφορών. Η κοινωνική κατακραυγή, οι καταγγελίες και τα δημοσιεύματα οδήγησαν στην ανάκληση των αυξήσεων.

Η ανάκληση ώστοσο συνοδευτηκε από την ένταξη του κλάδου των ταχυμεταφορών στις πληττόμενες επιχειρήσεις της κρίσης(!) δίνοντας τους το δικαιώμα αναστολής συμβάσεων εργασίας, καταβολής φορών κ.α.. Την ίδια ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι οδήγοι δικύκλου γονατίζουν στην δουλεία -ιδιαιτέρα στην συνθήκη που δημιουργήθηκε με τον Covid 19- για ένα βασικό μίσθο, δίχως στοιχειώδη μέσα προστάσιας, με αποτέλεσμα πολλοι να έχουν χάσει την ζωή τους στην ασφάλτο.

Η ένταξη στις πληττόμενες μόνο τυχαία δεν είναι καθώς ιδιοκτήτης της ACS είναι ο πρώην προέδρος του ΣΕΒ Θοδωρής Φέσσας. Αυτή η δράκα των μεγαλοαφεντικών έχει πρωτοστατήσει σε εισηγήσεις, βρισκόμενη συνεχώς σε στένη συνεργασία με το κράτος,για την χάραξη του κρέσεντου αντιεργατικής και αντικοινωνικής πολιτικής των τελευταίων τουλάχιστον 10 χρόνων.Είναι η ίδια δράκα αφεντικών και κράτους που προετοιμάζει -και ήδη έχει εξαπολύσει- την νεα περαιτέρω επίθεση στο κόσμο της εργασίας:ξεχείλωμα ωραρίων, καθέστως τηλεργασίας, απολύσεις κ.α ώστε για μια ακόμα φορά οι εκμεταλλευόμενοι και καταπιεσμένοι να πληρώσουμε την κρίση.

Για του λόγους αυτούς και παραμονές της Εργατικής Πρωτομαγιάς επιλέξαμε να επιτεθουμε και να σπάσουμε τις τζαμαρίες του υποκαταστήματος της ACS στην Νέα Σμύρνη στην Ελ.Βενιζέλου, παιρνόντας ένα μικρό μύνημα ταξικής αλληλεγγύης και ότι αγώνες μας δεν μπαίνουνε σε καραντίνα.

Όποιο αφεντικό επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την υγειονομική κρίση για να πλουτίσει περαιτέρω στις πλάτες των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων θα μας βρει απέναντι.

Ετσι και αλλίως με τα αφεντικά αυτού του κόσμου βρισκόμαστε σε συνεχή πόλεμο.

Πολέμο στον πόλεμο των αφεντικών.

Αντίσταση σε κράτος και κεφάλαιο.

Να στήσουμε συλλογικά αναχώματα ενάντια στην λεηλασία της ζωής μας.

Αναρχικοί – Αναρχικές

Πρωτότυπη δημοσίευση 06/05/2020
via athens.indymedia.org