Αθήνα: Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

0
194

“Να ξαναπιάσουμε, μέσα και έξω από τη φυλακή, το κόκκινο νήμα των αγώνων” – Δημήτρης Κουφοντίνας

Για άλλη μια φορά, ένα καθεστώς εξαίρεσης έχει επιβληθεί στον κομμουνιστή κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα, με τις εισαγγελικές αυθαιρεσίες να πρωταγωνιστούν. Το κράτος, ως κυρίαρχη πολιτική δύναμη, μας υπενθυμίζει πως δεν το χαρακτηρίζει μόνο το μονοπώλιο της βίας, αλλά και η δυνατότητά του να βρίσκεται κατά το δοκούν πέρα και πάνω απ’ το νομικό πλαίσιο που οι ίδιοι οι ρουφιάνοι του θεσπίζουν. Έτσι και στην περίπτωση του Δημήτρη βλέπουμε να εφαρμόζεται το εισαγγελικό βέτο. Μια δράκα δικαστικών καθαρμάτων αποφασίζει -με όλη την ξεφτίλα και τον κυνισμό που τους αρμόζει ως στυλοβάτες του κόσμου του κεφαλαίου- να κόψει τις άδειες που ο Δημήτρης δικαιούται με βάση τους ίδιους τους νόμους τους. Μετά από 6 τακτικές άδειες που έχει ήδη πάρει ως κατάκτηση συνεχούς και ανυποχώρητου αγώνα του ίδιου αλλά και πολλών ακόμα κρατουμένων, το Συμβούλιο Φυλακής με επικεφαλής τον εισαγγελέα Κωνσταντίνου απαγόρευσε την επόμενη άδειά του, ως εκδικητική απάντηση στην αμετανόητη πολιτική του στάση.

Βάζοντας το ίδιο του το σώμα ως ανάχωμα μπροστά στο καθεστώς εξαίρεσης, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ξεκινά απεργία πείνας απ’ τις 2 Μάη, διεκδικώντας τις άδειες που δικαιούται και την άμεση κατάργηση του εισαγγελικού βέτο. Το κράτος επιχειρεί να εξουδετερώσει αυτή τη φορά ολοκληρωτικά τον Δημήτρη μέσω του βασανιστηρίου της πείνας που του έχει επιβάλει εξωθώντας τον στο έσχατο μέσο αγώνα που έχει ένας κρατούμενος στα χέρια του.

Μια δήλωση μετάνοιας θα ήταν αρκετή για να χορηγήσει το σύστημα την άδεια στον Δημήτρη. Μια αποδοχή της “ήττας”, μια διατύπωση ότι “ο ένοπλος αγώνας αποτελεί μια παρωχημένη πρακτική”. Για να εμφανιστεί η δημοκρατία μεγαλόψυχη και ο αντάρτης ευεργετημένος. Για να κοπεί οριστικά το νήμα που συνδέει τους αγώνες. Για να ναυαγήσει κάθε επαναστατική προοπτική. Γιατί το καθεστώς προσπαθεί να επιβάλει την καταστολή και την αφομοίωση κάθε ριζοσπαστικής έκφρασης και κινηματικής αντιβίας, τον αφοπλισμό και τη φυλάκιση των ανταρτών, την οριστική συντριβή της αγωνιστικής αξιοπρέπειας, τον αυτοεξευτελισμό και τον αναθεωρητισμό. Γιατί για το σύστημα η αγωνιστική αξιοπρέπεια και η αμετανόητη στάση του πολιτικού κρατουμένου αποτελούν μολυσματική ασθένεια, η μεταδοτικότητα της οποίας μπορεί να πυροδοτήσει κοινωνικές εκρήξεις και εξεγέρσεις.

Πάνω στο αδυνατισμένο σώμα του αντάρτη χαράσσονται η πολιτική διαχείριση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που λειτουργεί ως πιστός σύμμαχος του αμερικανικού κράτους και τοποτηρητής των συμφερόντων της ντόπιας αστικής τάξης. Δε θα πρέπει να παραβλέπουμε επίσης την ωμή συνενοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με μπροστάρηδες τη γνωστή κάστα Μητσοτάκηδων και Μπακογιάννηδων, αλλά και σύσσωμη την (ακρο)δεξιά, που λειαίνει το έδαφος για την εξόντωση κάθε επαναστάτη και επαναστάτριας. Στην υπηρεσία όλων των παραπάνω τάσσεται ο δικαστικός εσμός, ως προμετωπίδα των αποφάσεων ενάντια στους πολιτικούς κρατουμένους, καθώς και τα καθεστωτικά ΜΜΕ, που ως μαγαζάκια των εφοπλιστών και των μεγαλοβιομηχάνων προπαγανδίζουν τις κυρίαρχες αφηγήσεις. Για ό,τι συμβεί στην ήδη επιβαρυμένη υγεία του Δημήτρη, καθιστούμε ξεκάθαρα υπεύθυνους όλους τους προαναφερθέντες.

Η αλληλεγγύη μας στον Δημήτρη Κουφοντίνα είναι αδιαπραγμάτευτη. Στο πλαίσιο αυτό επιλέξαμε να στοχοποιήσουμε τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου. Ξημερώματα Κυριακής 12/5, συντρόφισσες και σύντροφοι επιτεθήκαμε με μολότοφ στη διμοιρία που τα φυλούσε, προκαλώντας φθορές στην κλούβα και σε στοχευμένα οχήματα που ήταν σταθμευμένα ακριβώς μπροστά.

Άμεση χορήγηση αδειών στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Άρση του εισαγγελικού βέτο

Κατάργηση των καθεστώτων εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατουμένους

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ – ΕΠΙΘΕΣΗ

via athens.indymedia.org