Αθήνα: 6ο RFU festival [6-7 Οκτωβρίου]

0
604

6ο RFU FESTIVAL

6-7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 | ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΡΟΣ

Ύστερα από τρία χρόνια απουσίας, το RFU FEST είναι ξανά εδώ! Στις 6-7 Οκτωβρίου, στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός (Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα) θα λάβει χώρα ένα φεστιβάλ από οπαδούς για οπαδούς, ένα φεστιβάλ για τη γηπεδική-οπαδική κουλτούρα, το οποίο πραγματοποιείται από τη συλλογικότητα των Radical Fans United.

Οι Radical Fans United είναι μια ανοιχτή πρωτοβουλία οπαδών από διάφορες ομάδες που σαν στόχο έχει, αφενός την ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα που αφορούν όλους τους οπαδούς,και αφετέρου, την υπεράσπιση βασικών δικαιωμάτων μας ως οπαδοί. Ιδρυθήκαμε το 2007 και φέτος συμπληρώνουμε 10 χρόνια δράσης. Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών έχουμε αποκτήσει σχέσεις και στενές επαφές με δεκάδες συνδέσμους οπαδών σε όλη την Ελλάδα.

Πιστεύουμε στη δημιουργία μιας κερκίδας με συνείδηση που θα αντιδρά σε κάθε τι (π.χ. αθλητικοί νόμοι, αποφάσεις διοικήσεων, αστυνομική αυθαιρεσία) που θέλει να μας εξαφανίσει από την εξέδρα, αλλά και σε μια κερκίδα που θα παίρνει θέση και για ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα μιας και αποτελούμε ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας.

Η φωνή μας είναι και ηλεκτρονική ,αλλά κυρίως δημόσια και έντυπη μιας και το fanzine που εκδίδουμε τρεις ή τέσσερις φορές το χρόνο, μοιράζεται μέσα και έξω από τις κερκίδες και τους συνδέσμους διαφόρων ομάδων ανά τη χώρα. Τα 10 αυτά χρόνια έχουμε στολίσει δρόμους, γήπεδα και πλατείες με αυτοκόλλητα και αφίσες και έχουμε κάνει πολλές εκδηλώσεις και συζητήσεις για οπαδικά ζητήματα. Αιχμή φυσικά της πρωτοβουλίας μας  είναι τα καλοκαιρινά φεστιβάλ μας. Φέτος, για πρώτη φορά το φεστιβάλ μας θα είναι φθινοπωρινό και για πρώτη φορά δεν θα περιλαμβάνει τουρνουά ποδοσφαίρου και μπάσκετ, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης, για πρώτη φορά καλούμε ανθρώπους από το εξωτερικό προκειμένου να ενημερωθούμε αναλυτικά για τη διεθνή οπαδική σκηνή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 6ου RFU FEST

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

  • 19.00  – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ULTRAS ΤΗΣ ΡΕΑΛ ΟΒΙΕΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΟΠΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: Ειδικοί νόμοι, ειδικά μέτρα, ειδική μεταχείριση οπαδών στην Ισπανία. Συζήτηση με μέλη των Symmachiari 1994 για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ultras της Ισπανίας. Libertad Para Los Ultras!
  • 22.00 – ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «ULTRAS NEL BENE E NEL MALE»: Ηγετικά στελέχη από ultra groups, δημοσιογράφοι και συγγραφείς μιλούν για το «φαινόμενο των ultras στην Ιταλία».
  • 23.00 – DJ SET με techno μουσικές

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

  • 18.30 – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ME TON MATTEO FALCONE ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ULTRAS ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ: Η καταστολή του από το κράτος και την αστυνομία. Η περίπτωση της κάρτας φιλάθλου (Tessera del Tifoso) και ο αγώνας των οπαδών εναντίον της. Συζήτηση με αρθρογράφο της οπαδικής ιστοσελίδας sportpeople.net. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι από τις παλαιότερες οπαδικές ιστοσελίδες στην Ιταλία και βασική πηγή ενημέρωσης των ultras στην Ιταλία για οτιδήποτε αφορά τους οπαδούς όλων των ομάδων και όλων των κατηγοριών στη γείτονα χώρα. Επίσης, είναι μια ιστοσελίδα όπου φιλοξενούνται απόψεις, κριτικές και προτάσεις οπαδών για ένα πιο δυνατό, ενωμένο και ριζοσπαστικό κίνημα των ultras. Τα προηγούμενα χρόνια εκδίδονταν και ένα φανζίν με τον τίτλο «Sportpeople».
  • 21.00 – ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «CASUALS. THE STORY OF THE LEGENDARY TERRACE FASHION»: Η κουλτούρα των casuals τη δεκαετία του 1980 στη Μεγάλη Βρετανία.
  • 22:15 – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ CASS PENANT ΓΙΑ ΤΟΥΣ CASUALS: Συζήτηση με τον σκηνοθέτη και εμβληματική μορφή της κερκίδας της Γούεστ Χαμ, αλλά και όλης της βρετανικής οπαδικής σκηνής των ’80s, για ΟΛΑ. Keep It Real, Keep It Casual! O Cass Penant είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες της δεκαετίας του ’80, για χρόνια αρχηγός του διάσημου γκρουπ της West Ham, Inter City Firm. Έζησε μια ταραχώδη ζωή εντός και εκτός γηπέδων και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων για το… φαινόμενο των χούλιγκαν, ενώ παράλληλα έχει ιδρύσει εταιρεία παραγωγής ταινιών και ντοκιμαντέρ με αντικείμενο τις νεανικές υποκουλτούρες της Μεγάλης Βρετανίας.
  • 24.00 – DJ SET με rock ‘n’ roll, punk, indie μουσικές

BONUS: ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ καθ ‘όλη τη διάρκεια του διημέρου: γήπεδα και κερκίδες του κόσμου από ανθρώπους που ήταν εκεί… Με την ευγενική χορηγία του περιοδικού «HUMBA!».

Οι πόρτες του φεστιβάλ ανοίγουν στις 18.00

Περισσότερες πληροφορίες για τους RFU:

Web: www.rfu.gr | Facebook: Radical Fans United

Άλλα χρήσιμα links:

Θέατρο Εμπρός: www.embros.gr | Περιοδικό «HUMBA!»: www.humbazine.gr