ΑΣΚ Αγ. Παρασκευής: Αφίσα για τις ελεύθερες μετακινήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς [Μάιος 2017]

0
179

..και ποιός θα πληρώνει
τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
εάν δεν πληρώνουμε εισιτήριο;

Έχουμε χιλιοπληρώσει πολύ ακριβά και με κάθε τίμημα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και κάθε κρατική παροχή με τους άμεσους και έμμεσους φόρους που καταλήγουν στα κρατικά ταμεία.  Σε αντίθεση, τα ΜΜΜ υποβαθμίζονται και υπολειτουργούν ολοένα και περισσότερο. Το κράτος έχει σταματήσει να αποδίδει αυτά τα χρήματα στις συγκοινωνίες και έχει γεμίσει τους διάφορους οργανισμούς με θέσεις συμβούλων που αμείβονται παχυλά για να οδηγήσουν τις συγκοινωνίες σε χρεοκοπία και σε ιδιωτικοποίηση.

Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Μεταφορών και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ διατυμπανίζουν επικοινωνιακά ότι οι ελλειμματικοί προϋπολογισμοί των οργανισμών ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ οφείλονται σε εκείνους που δεν πληρώνουν εισιτήριο. Μας κουνάνε το δάχτυλο ότι οι αστικές συγκοινωνίες «μπαίνουν μέσα» και άρα θα πρέπει να πληρώσουμε ακόμα παραπάνω. Λεφτά όμως για ελεγκτές και νέα συστήματα επιτήρησης και ελέγχου (κάμερες και μπάρες εισόδου/εξόδου) υπάρχουν όπως επίσης στρατιωτικοί και μπάτσοι μπορούν να μετακινούνται δωρεάν.

Είναι απλό: Δεν πληρώνουμε εισιτήριο στα ΜΜΜ γιατί πολύ απλά είτε δεν βγαίνουμε είτε αρνούμαστε συνειδητά την συνθήκη που θέλει αστικές συγκοινωνίες, νοσοκομεία, σχολεία, ΔΕΗ κλπ, να λειτουργούν σαν αυτοτελείς κερδοσκοπικές επιχειρήσεις.

Αρνούμαστε οι βασικές μας ανάγκες να αποτελούν αντικείμενο εμπορευματοποίησης. 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΟΛΕΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Δημοκρατίας 2 & Αγ.Τριάδος, Αγ.Παρασκευή
anoixtisyneleysiagparaskevis.blogspot.com