Αρνούνται στους γιατρούς του να επισκεφτούν τον Δημήτρη Κουφοντίνα!

0
1425

Μεσαίωνας! Η διορισμένη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη διοίκηση του Γ.Ν. Λαμίας αρνείται στους γιατρούς της επιλογής του Δημήτρη Κουφοντίνα να τον επισκεφτούν.

Οι δύο γιατροί της επίλογής του Δημήτρη Κουφοντίνα (Θοδωρής Ζδούκος, γενικός ιατρός-διευθυντής ΕΣΕ, και Κατερίνα Ντουζέπη, αναισθησιολόγος-εντατικολόγος-επιμελήτρια Α’ ΕΣΥ) υπέβαλαν σήμερα,με όλους τους τύπους, αιτήματα προκειμένου να επισκεφθούν τον απεργό πείνας και δίψας αύριο, 5 Μάρτη, όπως ήδη έχουν κάνει και άλλες φορές.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου έπρεπε να τους στείλει τις βεβαιώσεις που χρειάζονται προκειμένου να μετακινηθούν από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, αντίστοιχα, προς τη Λαμία. Οπως τις προηγούμενες φορές. Επειδή η ώρα περνούσε και οι βεβαιώσεις δεν έφταναν στα e-mail των γιατρών, η Κ. Ντουζέπη προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τη γραμματεία της διοίκησης. Κανείς δε σήκωνε το τηλέφωνο. Ούτε ο διοικητής το προσωπικό του κινητό.

Ξαφνικά, πριν από λίγη ώρα, τηλεφώνησαν στη γιατρό από τη γραμματεία των Φυλακών Δομοκού και την ενημέρωσαν ότι, μολονότι η φυλακή δεν έχει καμιά αντίρρηση, η διοίκηση του Νοσοκομείου αρνήθηκε να επιτρέψει την επίσκεψη των γιατρών! Με το εξωφρενικό πρόσχημα ότι έχουν γίνει αρκετά επισκεπτήρια στον Δ. Κουφοντίνα και θα δουν αν θα δώσουν άδεια για την επόμενη εβδομάδα.

Χαρακτηρίζουμε εξωφρενικό τον ισχυρισμό, γιατί πρόκειται για γιατρούς, οι οποίοι δεν μπορούν να λογίζονται ως επισκεπτήριο (και δε χρειάζεται να εξηγήσουμε γιατί). Αυτό που μένει είναι ότι προσπαθούν να αποκόψουν τον Δημήτρη Κουφοντίνα από την επαφή με τους γιατρούς που έχει ο ίδιος επιλέξει, όπως έχει δικαίωμα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στην προσπάθειά της να κάμψει τον Δ. Κουφοντίνα, ο οποίος συνεχίζει για 56η μέρα την απεργία πείνας και για 10η μέρα την απεργία δίψας*, προχώρησε σε στέρηση του δικαιώματός του στους γιατρούς της επιλογής του, θυμίζοντας λατινοαμερικάνικη δικτατορία.

Καλούμε την ΟΕΝΓΕ να παρέμβει άμεσα και να απαιτήσει να σταλούν στους γιατρούς οι βεβαιώσεις μετακίνησης, ώστε να επισκεφθούν αύριο τον Δ. Κουφοντίνα, όπως ο ίδιος και η οικογένειά του έχουν ζητήσει.

Προς «καλοθελητές» και λοιπούς απορούντες: μην σας προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι ένας απεργός δίψας αντέχει για δέκατη μέρα. Ο Δ. Κουφοντίνας έτσι κι αλλιώς δεν μπορούσε να προσλάβει νερό από το στόμα. Ενυδατωνόταν με ορό. Οταν αφαίρεσε τον ορό (από τότε μετράμε την απεργία δίψας), εξακολουθούσε να έχει μερική ενυδάτωση από την ενδοφλέβια αντιβίωση που έπαιρνε για την αντιμετώπιση μιας λοίμωξης. Διέκοψε την αντιβίωση την Παρασκευή 26 Φλεβάρη, για να μην έχει ούτε αυτή τη μικρή ενυδάτωση. Εκτοτε είχε ελάχιστη ενυδάτωση μέσω μιας μικρής διόρθωσης ηλεκτρολυτών που έγινε με τη συναίνεσή του άπαξ.

Αρχική δημοσίευση 04/03/2021 στην eksegersi.gr