Αργυρούπολη: Προβολή ντοκιμαντέρ «Inside Apple»

Κυριακή 31/3, 19:00

Λάβαμε 28/03/2019

Την Κυριακή 31/3 στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί προβολή του ντοκιμαντέρ Inside Apple (Anne Poiret, 2016) στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αργυρούπολης Υπόστεγο.

Θα ακολουθήσει αυτοδιαχειριζόμενο bar

Πρωτοβουλία εργαζομένων/ανέργων στα νότια

Ποιοί/ες είμαστε;

Είμαστε και εμείς εργαζόμενοι/ες και ταυτόχρονα κάτοικοι των γύρω περιοχών. Οι γειτονιές μας δεν είναι απλώς ο χώρος που τα αφεντικά πουλάνε τα προϊόντα τους, αλλά εκεί που εμείς ζούμε και δραστηριοποιούμαστε. Η επιλογή της γειτονιάς ως χώρος δράσης της Πρωτοβουλίας σχετίζεται με την επιθυμία αποκέντρωσης και διάχυσης των διεκδικητικών αγώνων για τα εργασιακά μας δικαιώματα με άμεση σύνδεση και επικοινωνία με τις πρωτοβάθμιες δομές που δρουν κλαδικά.

Θέλουμε να αγωνιστούμε με συνέπεια και επιμονή ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε από αφεντικά και κράτος. Θέλουμε να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα μας τόσο στους χώρους δουλειάς μας όσο και στις γειτονιές μας. Θέλουμε δηλαδή να μπορούμε να αντισταθούμε σε μισθούς πείνας ή όταν δεν πληρώνονται οι υπερωρίες. Θέλουμε να σταματήσουμε να μετράμε εργατικά ατυχήματα στις ειδήσεις. Θέλουμε να αντισταθούμε σε δουλειές χωρίς σύμβαση ή ασφάλιση, συνήθως με άθλιες συνθήκες, χωρίς αργίες και ρεπό. Θέλουμε να αντιδράσουμε όταν τ’ αφεντικά σηκώνουν χέρι πάνω μας. Διεκδικούμε ελεύθερη πρόσβαση σε νοσοκομεία, σχολεία, λεωφορεία, μετρό και κάθε δημόσιο αγαθό. Με λίγα λόγια θέλουμε να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν.

Για να το πετύχουμε αυτό χρειαζόμαστε οργάνωση και δράση σε συλλογικές δομές. Σε σωματεία βάσης, στους χώρους εργασίας και σε πρωτοβουλίες στις γειτονιές. Μία τέτοια δομή συνδικαλισμού βάσης είναι και η πρωτοβουλία εργαζομένων/ανέργων στα νότια. Δεν βασιζόμαστε σε ηγέτες ή ειδικούς, αλλά στην ισότιμη συμμετοχή του καθενός/καθεμίας μας στη λήψη αποφάσεων, στην ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων. Όργανο λήψης αποφάσεων είναι οι συνελεύσεις της πρωτοβουλίας, όπου δίνουμε βάση στην ενεργή συμμετοχή και στην πρόσωπο με πρόσωπο επαφή.

prwterganenotia@espiv.net

Αργυρούπολη: Προβολή ντοκιμαντέρ «Inside Apple»

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες