Άργος: Πάρτυ για ενίσχυση και συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για πρόσφυγες

0
279

Λάβαμε 18/02/2020

Σε μια πρόσφατη επίσκεψή μας στο ξενοδοχείο “Γαλαξίας” στο Πόρτο Χέλι, διαπιστώσαμε τις άθλιες συνθήκες και τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι 450 περίπου μετανάστες οι οποίοι στεγάζονται εκεί.
Δίχως ΑΜΚΑ, δίχως ιατρική περίθαλψή, δίχως μόρφωση, δίχως δυνατότητα μετακίνησης ουσιαστικά, σ ένα εχθρικό περιβάλλον όπως οι κλειστές ρατσιστικές κοινωνίες στην Ελληνική επαρχία, υπό την απειλή του “τιμωρού” μπάτσου για όποιον διαμαρτυρηθεί, έρμαια από ένα κράτος υπότροπο κατ εξακολούθηση για ρατσισμό και αυταρχισμό κρίνουμε, και μετά από συνεννόηση με τους ίδιους τους μετανάστες, ως πρωτευούσης σημασίας επιτακτική ανάγκη το να στηρίξουμε τα 45 παιδιά έως τεσσάρων ετών που στεγάζονται στην συγκεκριμένη δομή.Οι ελλείψεις σε πάνες, κρέμες, γάλατα και ρουχισμό είναι ενδεικτικές. Παιδιά με ιλαρά ή ανεμοβλογιά ανεμβολίαστα, συνωστίζονται δίπλα στους μεγάλους, η κατάσταση είναι κυριολεκτικά τραγική κι αν η “κόλαση” της Μόρια είναι χειρότερη, εμάς αυτό δεν μας λέει τίποτα, έχουμε ευθύνη απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους, ανήκουν στην τάξη μας, όπως και όλα τα θύματα και οι κατατρεγμένοι από τον καπιταλισμό και τους πολέμους του, στρατιωτικούς ή και οικονομικούς.
Το αν κανείς ξεσπιτώνεται από την φτώχεια ή από τις βόμβες για εμάς δεν έχει απολύτως καμία διαφορά. Με τους μετανάστες είμαστε μαζί…

Γι αυτό, το Σαββάτο 29 Φλεβάρη διοργανώνουμε μασκέ πάρτυ στο Dr Feelgood στη πλατεία του Αγ. Πέτρου στο Άργος. Καλούμε κάθε αλληλέγγυο και αλληλέγγυα με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, κάθε άνθρωπο άξιο να λέγεται έτσι να στηρίξει.
Συγκεντρώνουμε τα απολύτως απαραίτητα για τα 45 παιδιά και καλούμε τους γιατρούς της περιοχής να κάνουν το καθήκον τους και να επισκεφτούν την δομή μαζί μας για εμβολιασμούς και εξετάσεις, κυρίως τους παιδιάτρους και τους γυναικολόγους.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ – ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ – ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΟΥΣ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΥΣ…

ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ – ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ