Άργος: Ενάντια στον σεξισμό – Ενημέρωση από την υπόθεση της 22χρόνης Π.

0
1312

Λάβαμε 16/06/2018   

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ Η ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ 22ΧΡΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Στο πρόσωπο του κάθε βιαστή ,αναγνωρίζουμε μία από τις πιο αποκρουστικές,ανάμεσα σε πολλές άλλες ειδεχθείς,μορφές καταπίεσης.Ο βιαστής,με σύμμαχο του την πατριαρχία,τις έμφυλες διακρίσεις και τον σεξισμό που στις μέρες μας απορρέουν από την δομή και την λειτουργία του ίδιου του συστήματος, στοχεύει κατευθείαν στο να ασκήσει απόλυτη εξουσία πάνω στο θύμα του.Δεν κακοποιεί απλά το σώμα του άλλου δίχως συγκατάθεση, άλλα τον καταρρακώνει ψυχικά, με ολέθριες συνέπειες.

Η πατριαρχία μπορεί να προϋπάρχει του καπιταλισμού άλλα χρησιμοποιήθηκε ως πυλώνας για την εδραίωση του κεφαλαίου και την ολοκλήρωση του.Στις κλειστές και συντηρητικές κοινωνίες ο άγραφος νόμος “της σιώπης” προσφέρει ασπίδα προστασίας στον βιαστή. Στις Μητροπόλεις του άκρατου καταναλωτισμού,η απενοχοποίηση του σεξισμού έρχεται μέσω της εμπορευματοποίησης του στην ελεύθερη αγορά. Από την στιγμή που όλα έχουν την τιμή τους,όλα μπορούν να μετατραπούν και σε προϊόντα. Οι άνθρωποι καταναλώνουν ανθρώπους. Τα σώματα καταναλώνουν τα σώματα. Αυτή η νοοτροπία περνάει στον κοινωνικό ιστό και στις διαπροσωπικές σχέσεις και σε συνδυασμό με τον έμφυλο διαχωρισμό που βιώνουμε εκ γεννετής,παγιώνεται στις συνειδήσεις, παίρνει την μορφή κουλτούρας. Η αλλοτρίωση, η στρεβλότητα, η φρίκη που γίνεται συνήθεια χαρακτηρίζουν το καπιταλιστικό σύστημα και η κουλτούρα του βιασμού δεν θα μπορούσε παρά να ναι και δικό του γέννημα, έτσι όπως εκφράζεται σήμερα.
Στην δική μας ανάλυση, δεν διαχωρίζουμε την έμφυλη βία από τις υπόλοιπες μορφές εξουσιαστικής-μαζικής βίας. Τα προτάγματα μας είναι πολυθεματικά, ο αγώνας μας πολύμορφος πάντα με αλληλεγγύη με την/ον καταπιεσμένη/ο που εξεγείρεται ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας σε ολόκληρο το κοινωνικοπολιτικό φάσμα.

Με τον ίδιο τρόπο που προτρέπουμε και στηρίζουμε τον εργάτη, τον άνεργο, τον μετανάστη, την μειονότητα κ.α. Στο να οργανώσει τις δομές, τις αντιστάσεις και τον αγώνα του αντιεραρχικά, κόντρα σε κάθε μορφή εξουσίας και καταπίεσης, προσβλέποντας στην κοινωνική επανάσταση και την αταξική κοινωνία για το τέλος της εκμετάλευσης από ανθρώπο σε ανθρώπο,προτρέπουμε και στηρίζουμε και την γυναίκα που θρυμματίζει κάθε έμφυλο ρόλο. Οργανώνεται αυτοαμύνεται και κόβει τον βραχνά σε κάθε επιδοξο βιαστή της. Ως εκ τούτου δεν μπορούμε παρά να σταθούμε αλληλέγγυοι με όλες μας τις δυνάμεις και με κάθε τρόπο στην 22χρονη.

Στισ 22/6 του 2016 η Παναγιώτα τραυμάτησε θανάσιμα με μαχαίρι τον 46χρονο Ν.Ζ.Όταν αυτός επιτέθηκε σεξουαλικά σε αυτή και την 17χρονη φίλη της σε κεντρικό σημείο της Κορίνθου. Το αστικό δικαστήριο δεν αναγνώρισε ότι βρισκόταν σε άμυνα,ούτε ότι υπήρξε απόπειρα βιασμού επιβάλλοντας της την ποινή 15 χρόνων φυλάκισης για “ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση”… Την Τετάρτη 13 Ιουνίου, δικάζεται η 22χρονη σε δεύτερο βαθμό στα δικαστήρια Ναυπλίου. Εμείς ως αναρχικές και αναρχικοί,θεωρούμε πως η αυτοάμυνα απέναντι στην εξουσία,σε όλες της τις εκφάνσεις δεν είναι απλά ένα δικαίωμα υπό παραχώρηση,άλλα καθήκον και συνθήκη επιβίωσης για κάθε καταπιεσμένη και καταπιεσμένο και θα είμαστε έκει στο πλευρό της Παναγιώτας.

ΚΑΜΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ 22ΧΡΟΝΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ 13/6

Ύστερα από την διακόπη του δικαστηρίου για τις 27 Ιουνίου,λογω αιτήματος της οικογένειας του 46χρονου να διοριστεί αυταπαγγέλτως δικηγόρος πολιτικής αγωγής, αποφασίσαμε απο κοινού με τις φεμινιστικές συλλογικότητες και τους υπόλοιπους αλληλέγγυους που βρίσκονταν στα δικαστήρια να πραγματοποιήσουμε πορεία κατα της πατριαρχίας και του σεξισμού στους δρόμους του Ναυπλίου. Η πορεία είχε παλμό,φωνάξαμε συνθήματα ενάντια στη κουλτούρα του βιασμού,πετάξαμε τρικάκια,και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τις 27 του μήνα.

Α.Σ.Α. LUPUS
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Επικοινωνία:[email protected]