Αποφυλακίστηκαν οι 9 Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ 9 ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Στις 28 Νοεμβρίου 2017, κατόπιν παραγγελίας των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας και λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, η αντιτρομοκρατική συλλαμβάνει 9 Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες για συμμετοχή στο DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο-Κόμμα). Οι 9 αγωνιστές αφού βασανίστηκαν και κακοποιήθηκαν, φυλακίστηκαν χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο με συνοπτικές διαδικασίες ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης που στόχο είχε τη δολοφονία του Τούρκου προέδρου.

Οι 9 αγωνιστές που κατηγορήθηκαν ως τρομοκράτες είναι πολιτικοί πρόσφυγες που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό. Είναι άνθρωποι που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στον αγώνα για την δικαιοσύνη και την λευτεριά των λαών.

Από τις 4/2 οι 9 τούρκοι και κούρδοι αγωνιστές δικάζονταν στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού με βάση τον «αντιτρομοκρατικό» νόμο (187Α). Στις πρώτες τους τοποθετήσεις όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, δήλωσαν αριστεροί, αντιιμπεριαλιστές, κυνηγημένοι από το τουρκικό καθεστώς και απαίτησαν την απελευθέρωσή τους, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον τους.

Στις 15/5 το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ομόφωνα αθώους τρεις από τους εννέα κατηγορούμενους ενώ αθώωσε και τους υπόλοιπους έξι από την κατηγορία της τρομοκρατικής οργάνωσης. Οι τελευταίοι κρίθηκαν ένοχοι μόνο για τις κατηγορίες της απλής οπλοκατοχής και της χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, με ποινές ανασταλτικού χαρακτήρα 2 ετών και 7 μηνών και χρηματική ποινή 900 ευρώ.

Οι αγώνες των λαών δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι, είναι δίκαιοι.

Ζήτω η διεθνιστική πάλη των λαών.

Μέχρι το γκρέμισμα όλων των φυλακών.

Στηρίζουμε τους φυλακισμένους και τους διωκόμενους αγωνιστές υλικά-ηθικά-πολιτικά.

Ταμείο Αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών

via athens.indymedia.org

Αποφυλακίστηκαν οι 9 Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες