Απόφαση του Εφετείου της Β’ δίκης του Επαναστατικού Αγώνα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΗΣ Β’ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ(ΕΚΤ)-ΔΝΤ, ΤΗ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΕ ΜΕΘΑΝΑ, ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΚΡΑΤΑ 

Έσπασε η ισόβια κάθειρξη που είχε επιβληθεί στον σύντροφο Νίκο Μαζιώτη το 2016 για την έκρηξη στην ΤτΕ (ΕΚΤ)-ΔΝΤ στις 10 Απριλίου 2014.

Το δικαστήριο του επέβαλε συνολικά 83 χρόνια κατά συγχώνευση για όλες τις κατηγορίες, έκρηξη στην ΤτΕ, απόπειρες ανθρωποκτονίας τεσσάρων αστυνομικών στο Μοναστηράκι, τις 2 απαλλοτριώσεις τραπεζών σε Μέθανα και Κλειτορία και σωματικές βλάβες των υπαλλήλων security της ΤτΕ και των αστυνομικών σε Μοναστηράκι και Κλειτορία.

Το σπάσιμο των ισοβίων οφείλεται στην μετατροπή της κατηγορίας της συναυτουργίας στην έκρηξη στην ΤτΕ σε απλή συνέργεια με τη μορφή της ψυχικής συνδρομής.

Η συντρόφισσα Ρούπα καταδικάστηκε μόνο για τα πλημμελήματα που αφορούν τις φθορές από την έκρηξη στην ΤτΕ και τις σωματικές βλάβες των 2 υπαλλήλων security της ΤτΕ ως απλή συνέργεια με την μορφή της ψυχικής συνδρομής σε ποινή 5 ετών φυλάκισης.

Για το κακούργημα της έκρηξης για το οποίο έχει καταδικαστεί σε ισόβια θα δικαστεί σε 2ο βαθμό στις 17/2/2020.

Για τους άλλους δύο κατηγορουμένους, ο μεν Γ. Πετρακάκος απαλλάχθηκε από την ένταξη στον Επαναστατικό Αγώνα ,καθώς και για τις δυο απαλλοτριώσεις των τραπεζών σε Μέθανα και Κλειτορία, και καταδικάστηκε μόνο για τη ληστεία της Eurobank της Ακράτας σε 13 χρόνια κάθειρξης.

Ενώ ο Α. Σταμπούλος απαλλάχθηκε από την ένταξη στον Επαναστατικό Αγώνα και καταδικάστηκε μόνο για πλαστογραφία, ψευδή ανομωτί κατάθεση και αντίσταση σε ποινή 3,5 χρόνια φυλάκισης.

Αλληλέγγυοι-ες στα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Πόλα Ρούπα και Νίκο Μαζιώτη

via athens.indymedia.org

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες